Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

Du får möjlighet att lära dig matlagning, bakning och servering. Du får lära dig om hur man hanterar livsmedel och hur man arbetar i olika typer av kök.
På programmet får du också kunskaper om hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering. Du får arbeta med olika arbetsuppgifter som tränar dig för arbete och hotell.

Du får träna dig att arbeta med andra och att ge god service åt kunder och gäster.
Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.

Kursplan

Programgemensamma ämnen
Bagerikunskap
Hotell
Konditorikunskap
Livsmedels- och näringskunskap
Måltids - och branschkunskap
Service och bemötande 1

Programfördjupande ämnen
Bageri 1
Konditori 1
Hem- och konsumentkunskap1
Lokalvård 1
Matlagning 1
Matlagning 2
Servering 1

Kontakt

Rektor
Jessica Ström
e-post: jessica.strom@eksjo.se
telefon: 0381 - 361 84

Sidan senast uppdaterad:

Eksjö gymnasiums program hotell, restaurang och bageri.

Eksjö gymnasiums program för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567