Bild: Eksjö Gymnasium i soluppgång.
LYSSNA

Coronaviruset, Covid-19

Information om skolans arbete med anledning av utbrottet av coronaviruset, covid-19

Eftersom läget fortlöpande förändras kommer informationen på denna sida att uppdateras kontinuerligt.

Eksjö kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset, covid-19, och tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering och rekommendationer.

Information om läget för hela kommunen hittar ni på www.eksjo.se/coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatering 2020-04-17

Studenten är en viktig höjdpunkt för avgångseleverna på gymnasiet. Utifrån gällande rekommendationer och regelverk, med anledning av spridningen av coronaviruset, kommer årets studentavslutning att behöva genomföras på ett annat sätt än det traditionella. Mer information om studentavslutningen

Uppdatering 2020-03-26

Skolan fortgår med distansundervisning. Vi följer utvecklingen noggrannt varje dag. Vi vet att många funderar över hur det blir med bal och studentfirande. Vi hoppas på att det ska kunna gå att fira som vanligt, men vi följer alltid Folkhälsomyndigheterns rekommendationer. Så vi vet inget ännu, så fort vi har mer information återkommer vi med det.

Uppdatering 2020-03-18

Schemat ska följas som vanligt. Förändringen är att eleverna sitter hemma iställer för på skolan och studerar. Eleverna följer instruktioner från sina lärare via It's learning (vi vet att It's learning arbetar långsamt och It's learning håller på att lösa problemet.) Lärarna kan också mejla ut instruktioner och arbetsuppgifter så det är viktigt att eleverna håller koll på sin skolmejl.

Vi vill också poängtera att övrig personal på skolan arbetar som vanligt. Du som elev eller vårdnadshavare kan kontakta exempelvis adminsitraion, studie- och yrkesvägledare, skolsköterskor, kuratorer och specialpedagoger. Här hittar du kontaktuppgifter till dem.

Uppdatering 2020-03-17

Vi övergår till att bedriva distansstudier på rekommendation från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Detta gäller från 18 mars och tillsvidare.

Eksjö Gymnasium följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19 och stänger från och med imorgon onsdag 18 mars. Du som elev är inte ledig utan förväntas följa distansundervisning hemifrån enligt vanligt schema.
Mer information kommer under onsdagen på It´s learning och andra kanaler.

Imorgon onsdag har du som elev möjlighet att hämta dator, böcker och andra läromedel som behövs för skolarbete hemifrån. Under onsdagen bedrivs självstudier.

Distansundervisnigen startar på torsdag 19 mars.

Informationen kommer att uppdateras kontinuerligt här och på It's learning.

Gymnasiesärskolan fortsätter sin verksamhet som vanligt.
Gymnasiesärskolan i Eksjö kommun räknas som samhällsviktig verksamhet och ska tills vidare hållas öppen och fortsätta med traditionell undervisning.

 TILLBAKA

Eksjö Gymnasiums arbete kring Coronavirsuet, covid-19

Eksjö Gymnasiums arbete kring Coronavirsuet, covid-19

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.