Bild: Palais du Luxembourg i Paris.
LYSSNA

Språk

Vi erbjuder franska, spanska och tyska, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Vi prioriterar språkstudier och försöker ge de elever som vill läsa språk möjlighet att göra det.

På Eksjö Gymnasium kan du läsa franska, spanska och tyska. Vi erbjuder studier på alla språksteg, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Steg tre börjar man på, om man läst språket på grundskolan.

Elever som läser de högre stegen i moderna språk (från och med steg tre) kan få meritpoäng vid ansökning till högskola eller universitet. Vi försöker anknyta språkstudier till verkligheten i respektive länder genom en studieresa.

Studieresa till Wien 2015 - två flugor i en smäll

Eksjö Gymnasium har gett eleverna chansen att planera och genomföra en resa för sina skolkamrater. Det blev turistelevernas gymnasiearbete att planera en hel resa, från flyg till boende och guidning. På så sätt fick de praktiska erfarenheter som reseledare och en försmak på arbetslivet. Kunderna som i det här fallet representerades av eleverna på Humanistiska programmet åkte tillsammans med elever från Hotell- och turismprogrammet på en sju dagar lång resa till Wien.

Längtar redan tillbaka

Spanska ridskolan, Hofburg, Mozarthuset, romerska Carnuntum, slott Belvedere, Schönbrunn och Stephansdomen är bara en liten del av allt som eleverna fick se och uppleva. Utflykterna innehöll även konstutställningar, besök på balett, musikal och mycket mer.

– Det var riktigt kul! Vi fick se mycket av staden och dessutom hade vi jättekul, säger kunderna. Reseledarna var också nöjda med resan och längtar redan tillbaka.

En lyckad resa

Allt gick som planerat, programmet var varierande och bra upplagt från romerska utgrävningar till klassisk balett. Helt enkelt den perfekta resan för humanisterna, där bland annat kultur och internationella möten utgör programmets karaktär, säger Christine Perger-Löfgren och Barbro Lind-Andersson, som var med som ansvariga lärare.

Kontakt

Lärare - Tyska
Christine Perger-Löfgren
e-post: christine.pergerlofgren@eksjo.se
telefon: 0381-363 54

Lärare - Spanska
Emma Garcia Rostedt
e-post: emma.garcia-rostedt@eksjo.se
telefon: 0381-363 54

Lärare - Franska
Ana-Maria Hasselklint
e-post: ana-maria.hasselklint@eksjo.se
telefon: 0381-363 54

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 24 januari 2020

Språk på Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium erbjuder franska, spanska och tyska, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Vi prioriterar språkstudier och försöker ge de elever som vill läsa språk möjlighet att göra det.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sidalänk till annan webbplats eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381- 363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.