LYSSNA

Elevhem

Eksjö Gymnasium har två elevhem i nära anslutning till skolan. Dessa ligger på Österströmsvägen 1 Trädgårdsgatan 15. På Österströmsvägen bor elever från Orienteringsgymnasiet och på Trädgårdsgatan bor elever från Orienteringsgymnasiet och Estetiska programmet samt i mån av plats även andra elever. Bägge elevboendena ligger nära till skolan.


Allmänna utrymmen

Elevhemmet är uppdelat i tre delar. I varje del finns ett kök med diskmaskin, micro, vattenkokare, brödrost, kaffebryggare och det mesta man kan behöva i ett kök. Där finns även allmänna kylskåp och frysar där de boende kan förvara sin mat och ett litet bord och stolar att äta vid. Varje del innehåller även ett allrum med soffa, soffbord och tv. Det finns gott om duschar och toaletter på elevhemmet. I källaren finns en tvättstuga med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och cykelförråd.

Mat

Frukost och kvällsfika serveras i elevhemmens matsalar. Frukost serveras runt klockan 07.00. Efter skolans slut, måndag-fredag, cirka klockan 16.00, serveras middag i skolans matsal. Kvällsfika serveras måndag – torsdag i elevhemmens matsalar. På helgerna lämnas frukostmat till exempel mjölk, fil, flingor, bröd och pålägg i de allmänna kylskåpen. De som stannar kvar på helgerna får ordna med övrig mat själva. Lunch och middag äts i skolans matsal. Lunchen serveras varje vardag i skolan.

Övrigt

För att få bo på elevhemmet krävs det att eleven är mogen att ta det ansvar som det innebär. Då menas att man bland annat ska kunna klara av att hålla mattiderna, kunna äta tillsammans med andra, sköta sin hygein, ta ansvar för sina studier och städning.

Personal finns på elevhemmet från klockan 18.00 till nästa morgon på vardagar och på helger från 22.00. Personalens uppgift är att finnas som en vuxen i huset om något skulle hända.

Alkohol och andra droger är förbjudna på elevhemmet. De får varken förvaras eller förtäras och man får inte vara på elevhemmet i påverkat tillstånd. Skulle en elev bryta mot detta tar elevhemmet vid första tillfället kontakt med föräldrarna, vid andra får den eleven inte stanna på helger och vid tredje tillfället får man inte längre bo kvar. Elevhemmets allmänna utrymmen städas av personalen men även eleverna får ibland hjälpa till att städa dessa enligt ett särskilt städschema. På söndagar städar de som har bott över helgen elevhemmet.

Det är meningen att eleverna ska åka hem under helgerna. Det finns möjlighet att stanna om så behövs. Helgboende ansöks av föräldrarna vid varje tillfälle. Dock måste eleverna åka hem på lov och längre ledigheter.

Viktigt att tänka på

För att erhålla inackorderingstillägg måste du som elev vara skriven hos dina föräldrar. Inackorderingstillägget ansöker du om hos din hemkommun. Ring din hemkommun och be dem skicka en ansökningsblankett hem till dig.

Ansökan om elevhem

Om du är intresserad av att bo på vårt elevhem så gör du en ansökan i självservice:

https://sjalvservice.eksjo.se/elevboende Länk till annan webbplats.

Kontakt

Eksjö Gymnasium

Besök:

Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:

Eksjö Gymnasium, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-363 30

E-post:

eksjo.gyinfo@eksjo.se

Hjälpte informationen dig?

Sidan senast uppdaterad:

Ledighet på Eksjö Gymnasium

Ledighet på Eksjö Gymnasium.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381- 363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök: