Bild: Palais du Luxembourg i Paris.

Språk

Vi erbjuder franska, spanska och tyska, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Dessutom finns Latin som kurs att läsa. Vi prioriterar språkstudier och försöker ge de elever som vill läsa språk möjlighet att göra det.

På Eksjö Gymnasium kan du läsa franska, spanska och tyska. Vi erbjuder studier på alla språksteg, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Steg tre börjar man på, om man läst språket på grundskolan.

Elever som läser de högre stegen i moderna språk (från och med steg tre) kan få meritpoäng vid ansökning till högskola eller universitet. Vi försöker anknyta språkstudier till verkligheten i respektive länder genom en studieresa.

Språk- och kulturresa till Spanien i mars 2018

Tolv elever från spanskundervisningen bytte klassrummet på Eksjö Gymnasium mot en veckas språkstudier i hjärtat av Spanien. Eleverna reste med tåg till Köpenhamn och därefter med flyg vidare till Madrid. Slutdestinationen var den vackra medeltida staden Ávila cirka en timme med buss från huvudstaden.

Veckan bjöd på ett mångsidigt och varierande program: allt från gitarrkonsert, matlagningskurs och tapas till guidade utflykter i Ávila, Segovia och Madrid. Dessutom kom eleverna den spanska kulturen och vardagslivet extra nära eftersom de bodde i spanska värdfamiljer. Den upplevelserika veckan avslutades med ett besök i Madrid och en kort visit till Santiago Bernabéu-stadion som är namnet på fotbollsklubben Real Madrids hemmaarena – ett inslag som uppskattades mycket av fotbollsentusiasterna i skaran. Nöjda och glada bar det därefter hemåt med flyg igen.

På återseende Spanien!! !!Hasta luego!!

Kontakt


Lärare - Tyska

Christine Perger-Löfgren
e-post: christine.pergerlofgren@eksjo.se
telefon: 0381-363 54
Lärare - Spanska

Emma Garcia Rostedt
e-post: emma.garcia-rostedt@eksjo.se
telefon: 0381-363 54
Lärare - Franska

Areej Nouri-Mohamad
Länk till annan webbplats.
e-post: areej.nouri-mohamad@eksjo.se
telefon: 0381 - 361 07Lärare - Latin

Jenny Ragnarsson
e-post: jenny.ragnarsson1@eksjo.se
telefon: 0381-361 66Sidan senast uppdaterad:

Språk på Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium erbjuder franska, spanska och tyska, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Vi prioriterar språkstudier och försöker ge de elever som vill läsa språk möjlighet att göra det.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381- 363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök: