Bild: orienterare stämplar vid en kontroll.
LYSSNA

Orienteringsgymnasiet - RIG

Orienteringsgymnasiet i Eksjö är ett av landets tre riksidrottsgymnasier för orientering.

Till ett riksidrottsgymnasium kan man söka från hela landet, det är riksrekryterande. Orienteringsgymnasiet är till för de ungdomar som vill satsa på en elitkarriär inom orientering. Här kan de förena träning och tävling med studier i gymnasieskolan.

Orienteringsgymnasiet vid Eksjö Gymnasium är inte en egen skola. Eleverna läser i olika klasser vid Eksjö Gymnasium beroende på vilket program de valt och har sedan orienteringsundervisningen och träningen gemensamt. Träning och teoristudier ingår i kurserna Idrottsspecialisering och Tränings- och tävlingslära som eleverna vid Orienteringsgymnasiet läser och får betyg i. Skolan lägger scheman som ger utrymme för orienteringselevernas träning och totalt utnyttjas cirka fem veckotimmar för träning på dagtid.

På Eksjö Gymnasium kan du även läsa orienteirng som Lokal Idrottsutbildning (LIU). Läs mer om det här. Öppnas i nytt fönster.

Elevhem

Eksjö Gymnasiums elevhem ligger 50 meter från skolan. Elevhemmet är känt för sin goda omvårdnad. Det finns plats för 31 stycken boende i enkelrum. På elevhemmet finns tvätt och torkmöjligheter. Personal finns på elevhemmet samtliga nätter söndag-torsdag. Det finns möjlighet att bo kvar även på helgerna.

För mer information och ansökan läs här: Elevhem på Eksjö Gymnasium Öppnas i nytt fönster.

Mat

Skollunch serveras på skolan utan kostnad om inte din hemkommun tar betalt för skollunch. Frukost och kvällsfika serveras på elevhemmet och middagen äts på skolan, detta ingår i hyran.

Träningsmöjligheter

Terrängen på Småländska höglandet erbjuder variation och möjligheter till mycket utvecklande teknikträning. Inom en radie av 4 mil kan man hitta de flesta terrängtyper. Många kartor i skala 1:10000 och 1:15000 finns och nya kartor produceras ständigt i de närliggande kommunerna. Träningen i Eksjö baseras på variation och helhet för att ge en positiv utvecklingsmöjlighet för varje enskild elev. Elljusspår, idrottshall, ishall, simhall, gym och god terräng inpå skolans knutar ger rika möjligheter till variationsrik teknik-, konditions- och smidighetsträning. Varje läsår planeras ett 4-5 dagars vinterläger, ett 4-7 dagars teknikläger och ett fredag-söndags teknikläger.

Orienteringsgymnasiet passar dig som...

  • vill kombinera studier och orientering
  • vill ha ett helhetstänk kring träning, tränare, mat, boende, skola och kommun
  • vill satsa på en elitkarriär
  • vill umgås med likasinnade

Ansökan

Ansökan ska vara inne senast 15 oktober. Ansökningsblankett till orienteringsgymnasiet finns tillgänglig fr o m den 15 september på Svenska Orienteringsförbundets (SOFT) hemsida, www.orientering.se.

Blir du antagen söker du sedan till ett program på Eksjö Gymnasium via din hemkommun.

Kontakt

Bild: porträtt saknas.


Gymnasiechef
Tomas Eliasson
e-post: tomas.eliasson@eksjo.se
telefon: 0381-423 87Sven-Gunnar


Ansvarig tränare
Sven-Gunnar Bergander
e-post: svengunnar.bergander@eksjo.se
telefon: 070 - 286 23 76
Studie- och yrkesvägledare
Kajsa Roslund
e-post: kajsa.roslund@eksjo.se
telefon: 0381-363 69HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad:

programmet Eksjö Gymnasium

På Eksjö Gymnasiums program

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381- 363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök: