Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Följ uppbyggnaden av Jordgubbsbackens förskola

Här kan du följa uppbyggnaden av Jordgubbsbackens förskola (tidigare kallad Trädgårdsstadens förskola), i den så kallade Trädgårdsstaden. Det kommer kontinuerligt att publiceras bilder och information om vad som händer i projektet.

Under hösten 2021 påbörjas byggnationen av en ny förskola i det nya området i den så kallade Trädgårdsstaden. Förskolan kommer att rymma sex avdelningar och ett tillagningskök.

11 augusti 2023

Nu är Jordgubbsbackens förskola redo för att ta emot de första förskolebarnen, vilket också har skett under gångna veckan. Barnen kommer att vara delaktiga i förskolan. Invigning av förskolan kommer att ske längre fram i höst.

Förskolan kommer att ha sex avdelningar samt ett tillagningskök.

21 april 2023

Nu har det hänt en hel del med byggnationen av förskolan Jordgubbsbacken. även om det är kvar arbete med mark och utvändig målning blev förskolan igår den
20 april godkänd vid besiktningen.

2 mars 2023

Efter ett långt uppehåll i rapporteringen kring vår byggnation av förskolan Jordgubbsbacken kommer här en uppdatering.
Utomhus arbetar man med att bygga solskydd och lekstuga. Invändigt pågår mycket arbete, däribland sätter man kakel på väggarna samt monterar toalettstolar och installerar utrustning till skötrummen.

22 november 2022

Utvändigt monteras nu panel på byggnaden. Samtidigt håller utemiljön med gräsmatta och lekutrustning byggas upp.

23 september 2022

Projektet med Jordgubbsbackens förskola löper på. På taket läggs sedum och på bjälklaget läggs golvskivor samtidigt byggs det innerväggar.

Runt byggnaden har det börjats jobba med marken. Snart kommer träd planteras och vägar asfalteras.

I början av denna veckan genomfördes en förbesiktning av yttertaket och besiktningen gick bra.

26 augusti 2022

Efter semesteruppehållet är entreprenörerna åter i gång med byggnationen av Jordgubbsbackens förskola. Man lägger takpapp på yttertaket där det sedan ska läggas sedum. Parallellt med detta arbete byggs det ytterväggar.

15 juni 2022

En uppdatering i projeket för den nya förskolan. Nästa hela stommen är monterad och bjälklaget är på plats. Nu kan ni se hur byggnaden kommer att se ut.

18 maj 2022

Den bärande stommen för förskolan har börjats montera. Limträ och stålpelare som står rakt och fint för att bära hela förskolan.

20 april 2022

Efter ett upphåll här på webben har ett arbete med att gjuta plattan till förskolan pågått. Nu är gjutningen av plattan färdigt och vi inväntar stommen till byggnaden.

10 mars 2022

En uppdatering av projektet Jordgubbsbackens förskola. Grundläggningen pågår och plattan börjar forma sig. Nu går det att se utformningen av plattan.

22 december 2021

Arbetet med Trädgårdsstadens förskola fortlöper. För närvarande pågår arbete med pelares fundament och därefter påbörjas gjutning.

22 december 2021

Arbetet med servisledning, fjärrvärme, el och spillvatten samt inkommande vatten pågår just nu.

8 november 2021

Den 8 november togs det första spadtaget tillsammans med föreskolebarn.

3 november 2021

Under vecka 44 påbörjades arbetet med fyll inför arbetet med grunden.

Sidan senast uppdaterad:

Följ uppbyggnaden av Jordgubbsbackens förskola

Följ uppbyggnaden av Jordgubbsbackens förskola

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567