Eksjö kommuns logotyp

Vad ska bort?

Marie brukar både skriva om och prata om att "tjuva och sno".

Vad ska bort

Magnus, Eva och Brasse i murrig manchester och klämmig ton väcker härliga barndomsminnen hos många av oss. I programmet hade de leken ”Vad ska bort?” Detta blir en kul matteaktivitet som jag ofta kör som uppstart med min både ålders- och förkunskapsblandade grupp.

Vad ska bort

 


Jag sätter upp fyra tal i ett rutnät på smartboarden och så ska eleverna säga vilket som ska bort och varför. Det finns massor av rätt och man kan jobba på olika nivåer utifrån vad de olika eleverna kan just nu.

Jag har snott idén!

 

 

En annan kul aktivitet som finns i Prästängsskolans matematikläromedel XYZ är Dobidoo. Det är en powerpoint med kapitlets begrepp. En person står med ryggen mot skärmen och övriga ska förklara begreppet med andra ord. Och så gissar den som står upp. Jag tänker att man kan köra den två och två vid datorn/Ipaden också. Den här uppgiften kanske passar som repetition av begrepp så här inför läsårets slut.


Dobidoo

 

Aktiviteten finns även i alfa beta gamma som är för mellanstadiet och dessa ligger helt öppet så man kan ”tjuva och sno” även om man inte har just det läromedlet.

 

 

Ha så kul!

//Emilie, utvecklingslärare

 

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300