Logotyp Eksjö kommun

All vuxenutbildning bedrivs i huvudsak på distans tillsvidare– vad betyder det?

På Skolverkets rekommendation så kommer undervisningen vid Vux i12 fortsätta att, till största delen, bedrivas på distans även efter sommaren.

För dig som elev innebär detta att du i första hand ska ha kontakt med dina lärare och/eller handledare via distanshjälpmedel så som e-post, telefon eller videosamtal, exempelvis Skype.

Elever på Sfi: I början av augusti kommer du att få en kallelse till uppstart. Eleverna kommer att kallas i små grupper för utdelning av kurslitteratur, introduktion i lärplattformen och genomgång av uppdaterade kontaktuppgiffter. 

Elever på grundläggande nivå: Nya elever kommer erbjudas uppstrtsmöten i mindre grupper i mitten av augusti. Gamla elever blir kontaktade av respektive lärare..

Elever på särskild utbildning för vuxna: din lärare kontaktar dig om hur dina studier skall se ut till hösten.

Elever på gymnasial nivå: Pågående elever läser sina kurser som vanligt via Exlearn. Nya elever kommer att få inloggningsuppgifter till NTIs lärplattform och kommer dessutom bjudas in till ett uppstartsmöte. Vid behov av handlednming - kontakta någon av lärarna från studiehallen via e-post eller telefon för att boka in handledning på distans. 

Studiehallen är tillsvidare stängd för drop-in!

Vi kommer att uppdatera sidan löpande med information om hur du kommer i kontakt med dina lärare och/eller handledare.

Samlad information om coronaviruset

Information om Eksjö kommuns arbete med anledning av coronaviruset, covid-19