Logotyp Eksjö kommun

Utbildningsnivå

Kurserna inom kommunal vuxenutbildning bedrivs på såväl grundläggande som gymnasial nivå. Oavsett vilken nivå du börjar läsa på så är kursernas ämnesinnehåll anpassat utifrån vuxna studerandes behov och erfarenheter.

Yrkesutbildningar på gymnasienivå

Yrkesutbildningar på gymnasienivå gör dig väl förberedd för yrkeslivet och innebär att du kan börja jobba i yrket direkt efter genomförd utbildning. I Eksjö erbjuder vi i dagsläget utbildningar inom Vård och omsorg, Svets och CNC. Övriga yrkesutbildningar erbjuds i samarbete med våra grannkommuner vilket betyder att du kan behöva resa för att kunna studera dessa. Yrkesutbildningarna erbjuds i första hand som utbildningspaket där man studerar på plats under en, eller ett par, terminer.

De industritekniska utbildningarna med inriktning mot svets/CNC erbjuds i Eksjö av utbildningsföretaget Veldi, information om utbildningarna och kontaktuppgifter finner du på

Ansök om att läsa på Veldi Länk till annan webbplats.

Kurser på grundläggande nivå

Kurserna på grundläggande nivå är till för dig som, helt eller delvis, saknar utbildning från den svenska grundskolan. Kurserna kan också vara bra som repetition inför studier på gymnasial nivå om det var länge sedan du gick i skolan. Kurserna på grundläggande nivå erbjuds både i form av lärarledd undervisning och som distanskurser med handledning i studiehallen.

Kurser på gymnasienivå

Gymnasiekurser är för dig som behöver komplettera kurser från gymnasiet för att nå en viss kompetens eller en viss behörighet. Vi erbjuder i stort sett Skolverkets alla godkända teoretiska kurser. Kurserna genomförs på distans med tillgång till handledning i vår studiehall. Vi erbjuder i dagsläget samtliga kurser i NTI-skolans distansutbud.

Ansök om kurser på NTI-skolan Länk till annan webbplats.

Kontakta studie- och yrkesvägledare

Boka tid hos någon av våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med vilken nivå av studier, kurser eller yrkesutbildning som gäller för dig.

Kerstin Blomberg - ansvarig för gymnasiekurser
Telefon: 0381-363 64
E-post: kerstin.blomberg@eksjo.se

Sara Wärnbring - ansvarig för SFI- och kurser på grundläggande nivå
Telefon: 0381-363 74
E-post: sara.warnbring@eksjo.se