LYSSNA

Att studera på Komvux

Komvux är en förkortning som står för "Kommunal vuxenutbildning". Komvux är en andra chans för många personer som av olika anledningar saknar betyg eller examen.

På komvux avgör du själv om du vill studera på hel- eller deltid, under dag- eller kvällstid, i klassrum eller på distans. Utbildningen utgår från ett stort antal kurser på grundskole- och gymnasienivå, där du antingen kan läsa enstaka kurser eller välja ett kurspaket mot en specifik yrkesinriktning.

Vuxenutbildningen i Eksjö bygger på ett flexibelt upplägg där du som studerar får ta ett stort ansvar för din inlärning. De allra flesta av våra kurser erbjuds i grunden som distanskurser, vilket betyder att du i princip kan börja en kurs när du själv vill.

När du studerar på distans erbjuds du lärarledd handledning här hos oss - det finns lärare tillgängliga för handledning i vår studiehall i stort sett hela dagarna.

Inom den kommunala vuxenutbildningen kan du antingen läsa enskilda gymnasiekurser, eller en hel yrkesutbildning. Här finns också utbildning i svenska för invandrare (SFI), grundläggande vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna.

Vad gäller våra yrkesutbildningar så bedrivs det i Eksjö dagsläget utbildningar inom Industriteknik (Svets och/eller CNC), samt vård- och omsorgsutbildning respektive barn- och fritidsutbildning med distanskurser i botten.

Övriga yrkesutbildningar kan erjudas i samarbete med någon av våra grannkommuner, om du är intresserad kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Du kan söka en vuxenutbildning om du har slutfört ett nationellt gymnasieprogram eller från och med hösten det år du fyller 20 år.

 TILLBAKA

Vux i12

Besök:Kaserngatan 16, Eksjö

Post:Vux i12, 575 80 Eksjö

Telefon: 0381-363 99

E-post: vux@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök:

Måndag-fredag 08.00-16.30