Eksjö kommuns logotyp

För dig som studerar på Campus i12

Campus i12 erbjuder yrkeshögskoleutbildningar (YH) och har studiegrupper för högskoleutbildningar. Jönköping University är huvudman för all vår verksamhet inom YH och högskoleverksamhet.

CSN och läsårstider

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Kontakta CSN för frågor som gäller din studieekonomi och ansökan om lån.

Läsårstider 2023/2024 – yrkeshögskolestuderande

  • Höstterminen 2023: 2023-08-28–2024-01-14
  • Vårterminen 2024: 2024-01-15–2023-06-02

Yrkeshögskolan

Varje yrkeshögskoleutbildning som startas gör det på grund av att arbets­marknaden är i behov av just den kompetensen. Det är därför det är lätt att få jobb efter en yrkeshögskoleutbildning (yh-utbildning).

Yrkeshögskola är en utbildningsform där man kombinerar teoretiska studier och praktik, så kallad LIA (Lärande i arbete), i samarbete med potentiella arbetsgivare.

Jönköping University

Som Yh-studerande vid JU är du en del av Jönköping University.

Studentwebb

Utbildningssystemet inom yrkeshögskolan skiljer sig något från högskolan, så på Jönköping Universitys webbplats finns information samlad specifikt för dig som är Yh-studerande på JU.

Jönköpings studentkår

Som Yh-studerande är det inte obligatoriskt att vara medlem i studentkåren, men det finns fördelar med att vara medlem så till exempel rabatter i affären och resor.

Som studerande på en yrkeshögskola betalar du 50 kronor per termin för att bli medlem. Besök kårens webbplats för mer information om medlemsskap samt vilka rättigheter du har som student.

Är du däremot student på ett högskoleprogram är det obligatoriskt att vara medlem. Läs mer på webbplatsen:

Fritid och evenemang i Eksjö

Fritiden

På eksjo.se hittar du många tips på vad du kan göra på din fritid som till exempel information om simhall, ishall, gym, motionsspår, föreningar, museum och bibliotek.

Evenemang

I evenemangskalendern på visiteksjo.se Länk till annan webbplats. kan du se aktuella evenemang just nu och framöver. Det kan vara konserter, stadsfest, idrottstävlingar, julmarknad, teaterföreställningar, loppisar och musikaler. Eksjö erbjuder evenemang för alla smaker – året runt.

Praktisk information

Kontakt

Campus i12

Besök:

Kaserngatan 24 A, Eksjö

Post:

Campus i12, Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-361 20