Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Arkitektur, inredning och rum

GEMENSAM KURS HÖSTTERMINEN ÅR 1
Visualisering - Arkitektur / Visualisering - Rum Inredning Produkter

Kursen ger en grundläggande introduktion till skapandet av arkitektur, inredning och rum samt till hur arkitektur kommuniceras med hjälp av ritningar, modeller, bilder och ord.

Syfte med uppgiften Att bygga en bild är att att få en grundläggande förståelse för hur en kamera fungerar. Få kunskap kring olika riktlinjer inom bildkomposition och hur kompositionen påverkar upplevelsen av en bild.

Uppgiften är fotografera stadens rum. Leta efter kompositioner som är intressanta, undersök hur perspektivet skapar djup. Se hur ljus och skugga bildar mönster och formar bilden. Var generös i ditt fotograferande, ta många bilder, välj sedan ut dem som du är extra nöjd med. Bilden ska lämnas in i svartvitt eller göras om till svartvitt i efterhand.

Resultatet av inlämningarna syns i videoklippet nedan

I uppgiften Det interiöra rummet - GLÄNTAN, hus för vilsna själar som ligger i första kursen för årskurs 1, Arkitektur, inredning och rum ska de studerande skapa ett rum i ett hus i en glänta i skogen.

Huset är tänkt för en/två personer under en kortare tid. Rummet ska innehålla sovplats, sittplatser för mat, samvaro, arbete samt ett mindre kök/pentry. Uppvärmning och matlagning via en traditionell vedspis typ ”Smålandsspisen”. Rummet har ett loft som kan vara sovplats alternativt arbetsloft. En antydd trappa kan få ersättas med en stege. Husets utformning med mått och material enligt skiss från arkitekten. Badrum enligt ritning med dusch/wc ingår inte i uppgiften och ska inte planeras / visualiseras. Däremot ska dörren till rummet redovisas.

Inlägget visar Alma Sarenmark, Christoffer Röstlund, Ellinor Fält, Evelina Pielage och Nils Weijmers inlämningar i uppgiften. De är alla studerande på Campus i12 visualiseringsutbildningar och går första terminen av år 1.

Resultatet av inlämningarna syns i videoklippet nedan

I uppgiften Det exteriöra rummet ska de studerande bygga en bostad med hjälp av tre volymer, boxar, (klossar). De är tänkta i skala 1:50 dvs 4 x 4 x 4 meter (bredd x längd x höjd) i verkligheten. Förändra som som önskas med det ska vara rätblock.

De tre boxarna ska placeras inbördes på ett intressant sätt med tänkta invändiga rumssamband. Det kan finnas en trappa en utsiktsplats på taket och balkonger får förekomma.

I bildspelet ser vi inlämningarna från Josefin Johansson, Salome Völundardottir, Alfred Henriksson, David Berggren, Embla Halldin, Caroline Bunnstad, Ellinor Fält, Mirantee Phopat, Alma Sarenmark och William Åkerlund som alla går i årskurs 1 på visualiseringsutbildningarna på Campus i12.

Resultatet av inlämningarna syns i videoklippet nedan

 TILLBAKA