LYSSNA

Om Campus i12

Att studera på Campus i12 i Eksjö innebär studier i en historisk miljö bland 100-åriga ekar, fantastiska naturmiljöer och inspirerande lokaler.

 

Du är alltid välkommen att besöka skolan, prata med ansvariga för respektive utbildning, träffa studenter och se på området. Kontakta oss info@campusi12.se

 

Välkommen till Campus i12!

Eksjö är starkt förknippat med animation. 1986 hade Stig Lasseby, skaparen av bland annat Agaton Sax och Pelle Svanslös, flyttat sin filmstudio till Edshults säteri cirka 2 mil sydost om Eksjö. I samband med flytten tog Lasseby kontakt med Eksjö kommun och väckte den första tanken på en animationsutbildning i Eksjö.

Komvux och gymnasiet nappade på idén och det resulterade i en tvåårig utbildning på Komvux 1989. Utbildningen återkom 2002 som en kvalificerad yrkesutbildning med Tekniska Högskolan i Jönköping som huvudman och nu med fokus på den digitala produktionen som animation, design, programmering och digitala effekter. 1999 startade det som nu är Campus i12, då under namnet Högskolecenter Eksjö.

3D-utbildningen tillsammans med compositing, startade på skolan 2005, Digital Design startade 2008 och Arkitektur och Design startade 2011. Behandlingspedagog Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar startade hösten 2013 och hösten 2014 hade Campus i12 intag på utbildningarna Teknisk Visualisering - BIM och Visuell design - Arkitektur och inredning.

År 2018 bedriver vi fortfarande utbildningar inom visualisering och behandlingsområdet och 2015 upprättade Hälsohögskolan en studiegrupp sjuksköterskestudenter sig på campus där de kan samlas och jobba i grupp med föreläsningarna som sker i Jönköping.

I dagsläget erbjuder vi utbildningar inom design, visualisering, behandlingspedagog, sjuksköteskeprogrammet. Hösten 2020 startar en Förskollärarutbildning på Campus i12. En studiegrupp som kommer att studera på heltid i Eksjö.

Vi erbjuder också personer med Aspergers syndrom utbildning inom IT.

Livet på Campus i12

Att studera på Campus i12

Campus i12 är en liten skola med stora möjligheter. Vi har möjlighet att ge studenterna fri tillgång till lokaler och utrustning för att kunna bli så bra som möjligt.

Skolan ligger i två föredetta kasernhus med vackra omgivningar och trevliga lokaler. Varje hus och våning har en köksdel där det går att äta sin lunch och det finns tillgång till mikrovågsugnar och kylskåp.

Våra studenter är drivna och engagerade och de får gärna göra egna projekt på sidan om skoluppgifterna. Det kan vara filmer, modeller osv. Mycket av arbetet är praktiskt och många arbeten görs i grupp.

Hur kan en skolvecka se ut?

Antalet dagar med föreläsning/handledning varierar beroende på utbildning. Visuella effekter har i snitt två dagar per vecka, Visualseringsutbildningarna in om arktiktetur och inredning har fyra dagar och IT-Säkerhetstekniker har två och en halv dag.

Dagarna fylls med föreläsningar, handledning och eget arbete. Föreläsarna arbetar ofta i branschen och kommer hit för kortare och ibland längre tid. Föreläsarna har aktuella kunskaper - alltså den kompetens som branschen behöver just nu. Ofta går föreläsaren igenom ett moment och sedan får studenterna arbeta med en uppgift under handledning.

Dagar utan föreläsningar innebär studier under eget ansvar. Vi ser gärna att studenterna arbetar på skolan eftersom där finns andra studenter och möjligheter att hjälpa/lära varandra. På skolan finns också de programvaror som behövs.

Redovisning av projekt; resultaten redovisas inför de andra i klassen (och ibland även branschfolk eller andra klasser) och får feedback.

Upplägg och planering

Vi använder lärplattformarna PingPong och Vklass. Där kan studenterna se aktuella kurser och information om vilka moment som krävs för att klara av kursen. Uppgifterna laddas även upp där och vi arbetar alltid med deadlines. På lärplattformarna finns även schema, kontakter med mera.

Scheman kan ändras och vi räknar med att våra studenter ser vardagar som arbetsdagar då man skall vara på skolan.

Föreläsningstiderna är oftast kl 8-16 men andra tider kan förekomma i specialfall.

Hyra lokaler

Vi hyr gärna ut våra lokaler när de inte används i studiesyfte för våra egna föreläsningar eller aktiviteter. Det finns flera föreläsningssalar samt en datasal som finns att hyra. Alla lokaler ligger på Kaserngatan 24A, vån 4.

För prisuppgift och mer information om våra fina lokaler, kontakta Sofia Fransson.

För beställning av fika eller lunch hänvisar vi till Café i12 eller Putte Kock.

Café i12

Putte Kocklänk till annan webbplats

Sofia Fransson

Utbildningskoordinator
Telefon: 0381-361 62
E-post: sofia.fransson@campusi12.se

 

 

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 29 oktober 2020

Om Campus i12 i Eksjö

Eksjö är starkt förknippat med animation. 1986 hade Stig Lasseby, skaparen av bland annat Agaton Sax och Pelle Svanslös, flyttat sin filmstudio till Edshults säteri ca 2 mil sydost om Eksjö. I samband med flytten tog Lasseby kontakt med Eksjö kommun och väckte den första tanken på en animationsutbildning i Eksjö.

Webbadress: www.campusi12.se E-post: info@campusi12.se Telefon: 0381-361 20

Kaserngatan 24A Eksjö$Campus i12#lat: 57.671406 lng: 14.977061$Satt via lng lat#

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 35 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.