Välkommen till Eksjö kommun

Sjuksköterska som arbetar med patient i rummet.

Fotograf: Patrik Svedberg

LYSSNA

Ansökan öppen till sjuksköterskeprogrammet

Ansökan till sjuk­sköterske­programmet med studieort Eksjö är nu öppen. Det råder stor brist på sjuk­sköterskor i Jönköpings län och nu genomförs en större satsning så att fler kan utbilda sig till yrket.

Region Jönköpings län (RJL), Hälsohögskolan vid Jönköping University (JU) i samarbete med Eksjö kommun och Värnamo kommun satsar stort på att ge möjlighet till fler att utbilda sig lokalt på orten.

– Vi är väldigt glada över att få bedriva utbildningen lokalt här i Eksjö och att det nu utökas till dubbla intag varje år, både vår- och hösttermin. Utbildningen är självklart bra för orten, men också en resurs för omkringliggande kommuner. Vi ser också att det ger regionen goda möjligheter att rekrytera personal till Höglandssjukhuset, säger Tord du Rietz, kommundirektör.

Sedan tidigare kan du också utbilda dig till förskollärare på Campus i12. Både sjuksköterske- och förskollärarutbildningen är till stor nytta för både kommunens invånare och för arbetsmarknaden.

– Jag är mycket positiv till möjligheten att utbilda sig som sjuksköterska och förskollärare i Eksjö kommun. Rekryteringsbehovet är väldigt stort i de här två grupperna på Höglandet, säger Bengt-Olov Södergren, skolchef.

Att studera på Campus i12 gör det möjligt för studenter som annars inte kan eller vill flytta till en annan stad att skaffa en högskoleexamen.

Ansökningstid för sjuksköterskeprogrammet är mellan den 16 september till 15 oktober för intagning till vårterminen 2025. Ansök hos www.antagning.se Länk till annan webbplats., välj studieort Eksjö.

Ansökningstiden för förskollärarprogrammet öppnar våren 2025.

Läs mer om utbildningarna:

Nyheten publicerad: 16 september 2024

Kontakt

Campus i12

Besök:

Kaserngatan 24 A, Eksjö

Post:

Campus i12, Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

 TILLBAKA

Utbilda dig till sjuksköterska i Eksjö

Från höstterminen 2024 går det återigen att söka till sjuk­sköterske­programmet med studieort Eksjö. Sedan tidigare kan du också utbilda dig till förskollärare på Campus i12. Både sjuksköterske- och förskollärarutbildningen är till stor nytta för både Eksjpö kommuns invånare och för arbetsmarknaden.