Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Aktuella och kommande utställningar

Eksjö museum har två konsthallar för tillfälliga utställningar. På museigården finns även Torkladan med utställningar och workshops sommartid.

Aktuella utställningar

Logotype för Work of Art

Work of Art

21/12 - 18/2
Måleri, skulptur, textil, foto, teckning och grafik presenteras i en bred konstutställning där alla får delta, både yrkesverksamma konstnärer och amatörer. Ingen jury har bedömt vad som ska komma med utan det är upp till den som lämnar in att avgöra.

Välkommen till vernissage onsdag 20 december klockan 18.

 

Kommande utställningar

Logotype för Work of Art

Work of Art

21/12 - 18/2
Måleri, skulptur, textil, foto, teckning och grafik presenteras i en bred konstutställning där alla får delta, både yrkesverksamma konstnärer och amatörer. Ingen jury har bedömt vad som ska komma med utan det är upp till den som lämnar in att avgöra.

 

Abstrakt målning i starka färger, av Susanne Salifou Nygren

SVAJS

24/2 - 14/4
Utställningen SVAJS är ett samarbete mellan konstnärerna Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllensköld. De lärde känna varandra under sin konstnärliga utbildning och har sen dess haft en dialog kring konst och även ställt ut tillsammans. Båda två arbetar med abstrakt måleri som har många beröringspunkter, men uttryckssätten skiljer sig åt.

något ögat tittar på
något kroppen känner till
något man rör sig efter
något öppet
nu om något kommunicerar nu

 

Fotografi som visar H Jansson, svensk rekordhållare i 10-kamp samt Gunnar Lindström, världsmästare i spjutkastning, stående i Vildparken (då idrottsplats).

Klara, färdiga, gå..!

Eksjö idrottshistoria
16/3 - 21/4
I samarbete med det lokalhistoriska sällskapet Laurentii Gille visas fotografier från Eksjös idrottshistoria. Här får vi bland annat möta pionjärerna som startade EGIK i Vildparken, friidrottarna som tillhörde svenska eliten, volleybolldamerna som kvalade till högsta serien och sist men inte minst alla motionsidrottare och idrottsledare som vigt sitt liv åt idrotten. Gillet har nyligen gett ut boken med samma namn, nu kommer utställningen!

 

Utställningar med Eksjö konstförening

Kommande utställningar i Eksjö konstförenings Länk till annan webbplats. regi som visas på Eksjö museum:


Akvarell av Björn Bernström som visar en stadsgata med höghus och bilar i dimmigt väder.

Björn Bernström
akvarell
Sofia Torborg
blandteknik
24 februari - 10 mars

Vernissage 24 februari klockan 12

 

 

 

Observera att sista utställningsdagen tas konstföreningens utställningar ned klockan 14.

Utställningar i Torkladan 2023

Målning med dramatiskt vintermotiv i mörka färger

1/12 - 3/12
Molla Friis
Jag älskar att stå vid staffliet med pensel eller målarkniv i handen, då är jag i min egen värld. Utifrån det kommer mina målningar, det blir mycket abstrakt, semiabstrakt och ibland realistiskt och ofta stora målningar. Hästar, natur och färgeffekter finns ofta på mina tavlor. Välkommen till en vintrig stämningsfull utställning i Torkladan!

Vernissage fredag 1 december.
Öppet fredag 10-18, lördag 10-16 och söndag 11-15.

 

 

 

Kontakt

Eksjö museum

Besök:

Österlånggatan 31

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-361 60

E-post:

museum@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Aktuella och kommande utställningar

Eksjö museum har två konsthallar för tillfälliga utställningar. På museigården finns även torkladan med utställningar och workshops sommartid.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567