Välkommen till Eksjö kommun

Bild på entré till Vux i12.
LYSSNA

Att studera på Komvux på Vux i12

Komvux är en förkortning som står för "Kommunal vuxenutbildning". Komvux är en andra, eller en annan, chans för många personer som av olika anledningar saknar betyg eller en examen.

På komvux avgör du själv om du vill studera på hel- eller deltid, under dag- eller kvällstid, i klassrum eller på distans.

Utbildningen utgår från ett stort antal kurser på grundskole- och gymnasienivå, där du antingen kan läsa enstaka kurser eller välja ett kurspaket mot en specifik yrkesinriktning.

Du kan söka en vuxenutbildning:

  • från och med hösten det år du fyller 20 år eller
  • om du har slutfört ett nationellt gymnasieprogram.

Inom den kommunala vuxenutbildningen kan du studera:

Vux i12 i Eksjö bygger på ett flexibelt upplägg där du som studerar får ta ett stort ansvar för din inlärning. De allra flesta av våra kurser erbjuds i grunden som distanskurser, vilket betyder att du i princip kan börja en kurs när du själv vill.

När du studerar på distans erbjuds du lärarledd handledning här hos oss. Det finns lärare tillgängliga för handledning i vår studiehall i stort sett hela dagarna.

Vad gäller våra yrkesutbildningar så bedrivs det i Eksjö i dagsläget praktiska utbildningar inom Industriteknik (Svets och/eller CNC) och Industriellt husbyggande, samt vård- och omsorgsutbildning respektive barnskötarutbildning med distanskurser i botten.

Övriga yrkesutbildningar kan erjudas i samarbete med någon av våra grannkommuner. Om du är intresserad kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Kontakta Vux i12

Besök:

Kaserngatan 16, Eksjö

Post:

Vux i12, 575 80 Eksjö

E-post:

Sidan senast uppdaterad:

Att studera på Vux i12, Eksjö

Vuxenutbildningen i Eksjö bygger på ett flexibelt upplägg där du som studerar får ta ett stort ansvar för din inlärning. De allra flesta av våra kurser erbjuds i grunden som distanskurser, vilket betyder att du i princip kan börja en kurs när du själv vill.