Välkommen till Eksjö kommun

Padlet
LYSSNA

Padlet är en härlig plats där man enkelt delar med sig av länkar, tankar osv till elever eller kollegor.


Jag använder Padlet mest till mina elever i engelska och i svenskengelska. Vi har i kollegiet en gemensam sida där vi sparar bra länkar för våra elever. I våra klassrum har vi en QR-kod så att eleverna enkelt kan gå in och jobba med olika saker, allt från Lyrics traning och grammatik till olika enklare spel via sin iPad. Det är smidigt när någon är klar före de andra eller när man vill att de ska jobba med något speciellt. Man kan dessutom lätt gå in på sin Padlet, plocka upp sin länk och dela den vidare på elevernas Teams om man vill att eleverna ska jobba med något specifikt.

Man kan också skapa en ny sida/vägg och där låta eleverna gå in och dela sina tankar med varandra, dela nyttiga länkar i ett speciellt projekt, eller varför inte i kollegiet när man har någon fortbildning och vill veta vad kollegorna tycker.

Gratisvarianten säger sig tillåta tre sidor, men jag vet inte hur det fungerar för jag har gjort fler utan att betala för mig. Man kan dessutom ha en sida som man använder men där man raderar innehållet för att använda på nytt.

Gå gärna in i vår Padlet - engelska länkar och få inspiration. Kom gärna med idéer om hur vi kan utveckla.

QR

 

https://padlet.com/gunilla_stenstrom/wmptx3ls4mbr Länk till annan webbplats.

//Gunilla Stenström förstelärare Prästängsskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
     TILLBAKA

    Padlet är en härlig plats där man enkelt delar med sig av länkar, tankar osv till elever eller kollegor.