Välkommen till Eksjö kommun

sommarlov
LYSSNA

Nu är det sommarlov, åhå vi har längtat så...

Våren är en enormt vacker årstid där allt står i prakt och solen värmer skönt.

Mitt i alla denna vackra idyll tror vi att det är lätt att hamna i en känsla av prestation, krav och trötthet som lärare. Vi tänker att skolans väggar under den här perioden rymmer tankar, känslor och oro vilket leder till trötthet. Allt bli plötsligt så påtagligt. Kollegor som måste söka om sina tjänster, oro för hur nästa läsår kommer starta, om man inte får behålla sin arbetskamrat. Man kanske väljer att stänga av och stänga ner för tjänsten kommer ändå inte tillfalla mig. Vilket berör elevgruppen likväl som kollegorna. Hur påverkas egentligen skolan av allt detta? Hur kommer hösten att bli med de nya kursplanerna? Vad kommer krävas av mig? Jag har ju precis landat in i den nuvarande.

Att sedan börja se i backspelen, allt jag tror mig ha missat och borde ha gjort känns nu tungt att bära. Tiden börjar bli knapp, eleverna är trötta och konflikterna ökar. 

Vi vill därför ta detta tillfälle i akt att vända skutan mot en positiv riktning. Du kanske var just den som fick tjänsten som ledde till att du är en del av ett arbetslag nästa läsår. Vilket förhoppningsvis ger dig glädje. Dock kräver det att du nu ska sätta på det du nyss valt att stänga av. Ladda om, börja kämpa på nytt. Vi vill nu att du sätter dig ner, ta en god kopp kaffe, kanske en chokladbit och reflekterar över vad JUST du tillfört dina elever under läsåret. Likt ett pussel där bitarna faktiskt börjar falla på plats. Gå till ditt minne. Gräv fram de där guldkornen du upplevt med dina elever där både du och de har lyckats. Tillfällen då du gått hem och känt dig nöjd med dagen, vi vet att det finns många sådana stunder. Ett bra samtal där du stöttat och lett dina elever, kollegor och vårdnadshavare framåt mot nya mål. Var snäll mot dig själv! Vi är hjältar som varje dag plockar fram vår superkraft och finns till hands för våra elever.  

Tänk i stället att den nya kursplanen ska implementeras och låt den ta plats i våra klassrum på ett spännande, utmanade och givande sätt. Gå nu hem på semester med tanken kring att nästa läsår kommer du vara bidragande till att bredda skolans förutsättningar, att se hela eleven och dennes möjligheter till utveckling och lärande.  

Vi tror att genom olika yrkesrollen i skolan når vi oanade höjder av lärande tillsammans med våra elever. Vi måste våga, för att se möjligheterna och den progression vi kommer möta under läsåret 22/23.

 

Ha nu ett välförtjänt lov önskar Martina Nelson och Eréne Öberg 

Furulundskolan, Mariannelund.

 

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300
   TILLBAKA

  Nu är det sommarlov, åhå vi har längtat så...

  Våren är en enormt vacker årstid där allt står i prakt och solen värmer skönt.