Välkommen till Eksjö kommun

Efterlysning
LYSSNA

Ett av mina bästa verktyg har tagits ifrån mig...

Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om hur jag i princip dagligen använder whiteboard.fi. Nu är tjänsten inte längre gratis...

Whiteboard.fi är ett digitalt verktyg där jag ställer en fråga och eleverna skriver sitt svar på sin dator/padda/mobil. Jag ser samtliga elevers svar på min dator i realtid. Jag kan se elevernas namn kopplat till svaren och jag kan lätt rensa elevernas svar och ställa en ny fråga. Eleverna behöver inte logga in och greja en massa, de får en tillfällig kod/QR kod och ”kommer med” direkt. Jag behöver inte heller förbereda speciellt mycket, bara skriva in webbadressen och min fråga.

Jag har till exempel använt whiteboard.fi så här:

- som inledning/repetetion där eleverna får fundera över vad vi arbetade med förra lektionen.

 

- alla ”tvingas” tänka/svara. Man kan inte sitta och förlita sig på ”Pelle och Lisa” som alltid räcker upp handen och svarar på frågor, så att man själv inte behöver ”bry sig”.

- genom att använda

whiteboard.fi som inledning så har även de elever som eventuellt missade förra lektionen fått en möjlighet att sätta sig in i vad vi gjorde sist och kommer snabbt och smidigt ”med på banan”.

- som exit tickets - jag som lärare får en snabb överblick vad eleverna fått med sig, hur jag behöver tänka framåt.

När jag utvärderar undervisningen med eleverna så är det just att vi repeterar så mycket som eleverna uppskattar. Men ve och fasa...nu har whiteboard.fi har blivit en "betaltjänst". Jag får bara in ett begränsat antal elever och vill jag ha in fler så kostar det...ett av mina bästa verktyg har tagits ifrån mig...

Så min fråga/vädjan är om någon använder något liknande digitalt verktyg som ni kan tipsa om?

//Marie Titus, utvecklingslärare
Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
     TILLBAKA

    Whiteboard.fi är ett digitalt verktyg där jag ställer en fråga och eleverna skriver sitt svar på sin dator/padda/mobil.