Välkommen till Eksjö kommun

dab
LYSSNA

Dab-multiplikation

När hjärna och kropp får jobba tillsammans!

Det är så härligt när man kan involvera rörelse i sitt arbete med eleverna.

Idag var det dags för lite träning av multiplikationstabellen. Och då var det dags för en favorit i repris från årskurs två: Dab multiplikation!

Då är det fullt ös för alla elever. Idén har jag tagit från Katarina Uurasjärvi, @funktionelltlarande.

Trots att det regnade ute så ville eleverna ha den långa rundan mellan varje uträkning.

De började med att räkna ut fyra uppgifter. Vid dessa uppgifter fanns en djurbilder. Därefter var det dags att springa iväg och hämta den bilden. När de hittade bilden sprang de tillbaka till klassrummet och klistrade dit den på sitt arbetsblad och gjorde en Dab. En rörelse som eleverna känner väl till. 😉

Fyra nya uträkningar och sedan lite rörelse igen för att hämta nästa bild. Alla gjorde minst tolv uppgifter men många av eleverna höll på med både ett, två och tre arbetsblad.

 

Härligt när både hjärna och kropp får jobba samt att de fick lite extra luft. Det var verkligen full fokus på alla eleverna och alla var nöjda med sitt arbete efteråt och tyckte att det var ett bra sätt att lära sig och att de blivit bättre på multiplikation på ett lustfyllt sätt.

Jag är också nöjd med lektionen för jag kan verkligen känna att det passar alla eleverna. Naturligtvis hade de olika arbetsblad utifrån hur långt de kommit i sitt matematiska tänkande.

Camilla Ovesdotter, förstelärare Höredaskolan

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300
   TILLBAKA

  Dab-multiplikation

  När hjärna och kropp får jobba tillsammans!