Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Fjärrlån

Söker du en bok som inte finns tillgänglig på Eksjö stadsbibliotek så fråga personalen om det är möjligt att låna den från ett annat bibliotek.
Bibliotekets egna böcker som är utlånade kan däremot inte beställas som fjärrlån. För böcker som är utgivna under de senaste (två) åren gör vi bedömningar om de ska behandlas som inköpsförslag eller fjärrlånas.
Böcker som Eksjö stadsbibliotek har som e-bok Länk till annan webbplats. fjärrlånar vi i regel inte.

Tidskrifter fjärrlånas inte men kopior av enskilda artiklar kan beställas.

Du kan själv söka efter böcker i LIBRIS Länk till annan webbplats. eller i Krösasök Länk till annan webbplats.. Fler bibliotekskataloger finns på vår länksida.

Beställa fjärrlån

Innan du gör en beställning ber vi dig kontrollera om boken finns i vår lokala bibliotekskatalog Länk till annan webbplats. eller om boken finns att låna som e-bok Länk till annan webbplats..
Om du inte har möjlighet att komma till biblioteket med din fjärrlånebeställning kan du skicka e-post till stadsbiblioteket@eksjo.se

Vi behandlar maximalt 3 fjärrlån per vecka och låntagare. Gäller även låntagarbeställningar via LIBRIS.
Glöm inte att uppge ditt namn, lånekortsnummer, telefonnummer och gärna e-postadress. Skriv tydligt författare, titel, utgivningsår och eventuellt upplaga eller ISBN för den bok som fjärrlånet gäller. Om boken inte går att få tag på kontaktar vi dig.

När fjärrlånet finns att hämta på biblioteket får du ett meddelande skickat som e-post, SMS eller brev. Tiden det tar att transportera boken till biblioteket och den tid som boken står och väntar på biblioteket ingår i lånetiden.

Det är gratis att fjärrlåna på biblioteken i Eksjö kommun. Tänk på att avbeställa fjärrlånet om du inte vill ha det. Om fjärrlånet har anlänt till biblioteket innan du avbeställt tar vi ut en kostnad på 20 kronor per fjärrlån.

Fjärrlånade artikelkopior tar vi ut en avgift för.

Beställa fjärrlån via LIBRIS Låntagarbeställningar

Fjärrlån kan du också beställa via den nationella söktjänsten LIBRIS Länk till annan webbplats..

Du kan skapa ett eget konto i LIBRIS och beställa böcker för avhämtning på något av biblioteken i Eksjö. För att kunna göra detta behöver du ha ett fungerande lånekort för biblioteken i Eksjö kommun.

För låntagarbeställningar gäller samma regler om antal lån per vecka och avgifter som för fjärrlån som beställs direkt till biblioteket.

Vi rekommenderar att du läser igenom låntagarbeställningar steg för steg Länk till annan webbplats. innan du registrerar ett konto i LIBRIS.

Skapa ett konto i LIBRIS Länk till annan webbplats.

Logga in i LIBRIS Länk till annan webbplats.

Lånetid och omlån

Eftersom vi lånar från andra bibliotek är det extra viktigt att återlämna i tid.
Försenade böcker medför inte bara höga böter till dessa bibliotek utan också avstängningar från att fjärrlåna. Fjärrlån görs alltid enligt det utlånande bibliotekets regler. Därför kan lånetiden variera. Även möjligheten till omlån varierar, vilket vi informerar om när du hämtar ditt fjärrlån.

Vill du låna om boken hör av dig till oss senast 3 arbetsdagar före lånetidens slut.
Kan vi inte låna om måste boken återlämnas.
Avgiften för försent återlämnade fjärrlåneböcker är 30 kronor per påbörjad vecka.

Kontakt

Eksjö stadsbibliotek

Besök:

Kaserngatan 20 B, Eksjö

Post:

Eksjö stadsbibliotek, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-361 00

E-post:

stadsbiblioteket@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Fjärrlån

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.