Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

För pedagoger

På denna sida har vi samlat all information om bibliotekets tjänster för grundskolor och förskolor.

Förskoleklasser - biblioteksbesök och bokgåva

Alla 6-åringar i kommunen bjuds in till biblioteken med sina respektive klasser för en liten visning och läsupplevelse. Barnen får en egen bok att ta med sig hem.

Biblioteksbesök årskurs 3

Alla i årskurs 3 i kommunen bjuds in till biblioteket med sina respektive klasser för en biblioteksintroduktion med uppdragslekar för att lära sig hitta i biblioteket. Besöket avslutas med att barnen får tillfälle att låna med sig böcker och får tips och vägledning i att hitta rätt bok. De som vill och inte har sedan tidigare erbjuds lånekort. Blanketten för lånekort skickas hem från skolan.

Bokprat och föräldramöten

Bokprat

Klasser i grundskolan kan kontakta skolbibliotekssamordnaren för bokprat. Bokprat ska bokas senast två veckor före den avtalade tiden. Bokprat sker på biblioteket eller på respektive skola.

Föräldramöten

Kommunens förskolor och grundskolor kan kontakta skolbibliotekssamordnaren eller barnbibliotekarien för att delta vid föräldramöten. De kan vid dessa tillfällen exempelvis tala om vikten av läsning och inspirera och boktipsa. Deltagandet för föräldramötet preciseras vid bokning. Deltagande vid föräldramöten bokas senast två veckor före den avtalade tiden.

Bokbuss

Bokbussen som vi hyr in från Vetlanda kommun åker ut till skolor och förskolor som har lite svårare att ta sig till biblioteket. Besök vår sida för bokbussen där du kan läsa mer och se vår turlista.

Barnteater

Vi erbjuder flera föreställningar per termin. Föreställningarna är helt gratis men man måste anmäla sig till biblioteket innan och det är begränsat med antal platser.

Varje förskola/avdelning har möjlighet att gå på en föreställning per läsår.

För aktuella föreställningar och datum samt anmälan se bibliotekets evenemangskalender Länk till annan webbplats. eller vårt programblad som du kan hämta på biblioteket.

Kontakt

Eksjö stadsbibliotek

Besök:

Kaserngatan 20 B, Eksjö

Post:

Eksjö stadsbibliotek, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-361 00

E-post:

stadsbiblioteket@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

För pedagoger

På denna sida har vi samlat all information om bibliotekets tjänster för grundskolor och förskolor.