Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Programmet för Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel.

På detta nationella program får du möjlighet att lära dig hantverket inom matlagning, bakning och servering. Här är några av de områden du kommer att utforska:

Matlagning och bakning

Du kommer att förstå både traditionella och moderna hantverksmässiga metoder inom professionell matlagning och bakning. Måltiden ses som en helhetsupplevelse, och du lär dig att skapa smakrika och vackra rätter.

Hantering av livsmedel

Utbildningen täcker även hur man producerar och hanterar livsmedel. Det är viktigt att förstå säkerhet och hygien i samband med livsmedelshantering.

Servering och alkoholservering

Du får kunskaper om service, försäljning och hur man bemöter gäster. Dessutom lär du dig om ansvarsfull alkoholservering.

Specialkost och näringslära

Du kommer att förstå hur man hanterar specialkost och anpassar måltider för olika ändamål. Näringslära är en viktig del för att skapa balanserade och hälsosamma rätter.

Arbetsmiljö och hälsa

Arbetsmiljöfrågor är centrala för att undvika arbetsskador och främja god hälsa. Du kommer att lära dig hur man skapar en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Slutligen kommer du att tillämpa dina kunskaper på en arbetsplats. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och ger dig praktisk erfarenhet.

Kontakt

Rektor
Jessica Ström
e-post: jessica.strom@eksjo.se
telefon: 0381 - 361 84

Sidan senast uppdaterad:

Eksjö gymnasiums program hotell, restaurang och bageri.

Eksjö gymnasiums program för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567