Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Omvalsperiod för gymnasievalet

Ångrar du ditt gymnasieval efter den preliminära antagningen?

Du kan ändra i din ansökan under omvalet

Den 15 april kan du se ditt preliminär antagningsbesked på Dexter. Skulle du inte ha blivit antagen på ditt första handsval har du möjlighet att gå in och justera dina val.

Mellan den 15 april och 3 maj kan du som har ångrat ditt gymnasieval gå in och ändra i dina val, lägga till eller ta bort val som du kanske inte längre är intresserad av. Du tar kontakt med din studie- och yrkesvägledare på skolan som hjälper dig med att göra omvalet.

Tips inför gymnasieval

  • Rangordna dina gymnasieval. Om du inte får plats på ditt förstahandsval kommer ansökan att prövas för dina lägre rankade val i tur och ordning.
  • Välj flera olika gymnasieutbildningar. På så sätt minskar du risken att bli utan plats på gymnasiet.
  • Många gymnasieskolor har öppet hus under omvalsperioden. Om du fortfarande är osäker på ditt gymnasieval kan det vara smart att besöka dessa evenemang. Där får du möjlighet att ställa frågor och ta ditt slutgiltiga beslut.
  • Diskutera gärna ditt val med vänner, familj och studie- och yrkesvägledare, SYV. Kom ihåg att det är din framtid och ditt val – välj efter hur du känner.
  • Om det senare visar sig att du känner att du har valt fel, kommer det att ordna sig ändå. Många elever byter gymnasium, så stressa inte upp dig över det.

Kontakt

Eksjö gymnasium

Besök:

Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

 TILLBAKA

Omvalsperiod gymnasieval 15 april till 3 maj

Omvalsperiod gymnasieval 15 april till 3 maj

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567