Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Estetiska programmet - musik

Estetiska programmet med musikinriktning är en spännande utbildning för dig som älskar konst och kreativt skapande. Väljer du inriktningen musik får du möjlighet att fördjupa dig i en värld av toner, harmonier och musikalisk uttrycksförmåga.

Eksjö Stadsfest + Estet musik = sant

Genom samarbetet får eleverna praktisk erfarenhet av musikskapande inom ramen för en riktig musikfestival. Samarbetet ger eleverna en unik möjlighet att fördjupa sig i musikvärlden och skapa minnen som varar långt efter gymnasietiden. De får testa olika typer av musikframträdanden och delta i musikaliska events, både på och omkring scenen.

Kunskap som tar dig framåt

Du kommer att utveckla ditt musikutövande genom att spela instrument, sjunga och delta i ensembler. Oavsett om du är en blivande pianist, gitarrist eller sångare, kommer du att få möjlighet att förfina dina färdigheter.

Inom utbildningen ingår kurser och föreläsningar som ger eleverna en stark grund för deras framtida musikliv. På scenen tränar de på att möta olika typer av publik, medan klassrumsundervisningen ger dem viktiga kunskaper om allt från att producera musik från idé till färdig låt.

Högskoleförberedande

Det estetiska programmet är högskoleförberedande, vilket innebär att eleverna är väl förberedda för vidare studier och för att fortsätta arbeta med musik i olika former efter studenten. De lär sig allt från att skriva, spela in och producera musik till att marknadsföra sig och kommunicera med sin publik.

Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.Utbildningen ska ge eleverna allsidig träning i det estetiska hantverket.

Inom inriktningen musik får eleverna fördjupa sig i musikens värld. De lär sig spela instrument, sjunga, förstå musikteori och utforska kreativt skapande. Eleverna tränas i att ta ansvar för sitt arbete, hantera information, analysera frågor från olika perspektiv och använda digitala verktyg.

Programmet ger en stark grund för vidare studier inom konstnärliga och vetenskapliga områden. Eleverna lär sig att skapa, tolka och kommunicera genom musik och andra estetiska uttryck.

Arbetsprov

Intervju och arbetsprov

Efter din ansökan till det Estetiska programmet bjuds du in till en intervju. Där får du chansen att visa vad du brinner för inom musik, till exempel sjunga, spela ett instrument eller visa vad du producerar.

Berätta hur du skulle vilja utvecklas så berättar vi om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Kontakt

Rektor
Tomas Erazim
e-post: tomas.erazim@eksjo.se
telefon: 0381-363 36

Sidan senast uppdaterad:

Eksjö gymnasiums Estetistka program - Musik

På Eksjö gymnasiums Estetistka program - Musik får du arbeta med animerad film, bild och form, digitala verktyg, film- och tv-kunskap och förstås bild och form.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567