Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Teknikprogrammet

Här lär du dig från dag ett grunderna i teknik och design. När det väl blir dags att välja fördjupning har du två bra val som är tydligt designinriktade; Samhällsbyggande eller It.

Inom varje fördjupning får du utlopp för din passion inom design samtidigt som du tränas att kritiskt granska och arbeta problemlösningsorienterat med teknik, design och matematik. Du lär dig program som är vanliga inom designvärlden, exempelvis Photoshop, Illustrator och CAD.

Du arbetar med verklighetsnära projekt inom design där teknikens påverkan på individ, samhälle och miljö blir tydliga. Den röda tråden är design, och våra lärare är engagerade i att förbereda dig för kommande utbildningar efter din tid hos oss på Teknikprogrammet i Eksjö.

Varför ska du läsa Teknikprogrammet hos oss?

Med våra kunniga lärare med branscherfarenhet får du den handledning du behöver för att ta dig vidare i din framtida designkarriär. Du är (som oss) intresserad av både teknik och matematik. Ditt intresse för design är i centrum hos oss.

Teknikcollege

Teknikcollege logotype

Status, kvalité och matchning – det är vad Teknikcollege handlar om!

Bakom Teknikcollege står Industrirådet som 2004 initierade konceptet. Industrirådet består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn. Läs mer här: Teknikcollege nationellt Länk till annan webbplats.

Teknikcollege erbjuder tekniska utbildningar av hög kvalitet i nära samarbete med svenska teknik- och industriföretag.

Inom Teknikcollege i Eksjö kommun samverkar näringslivsenheten eksjö.nu, Eksjö Gymnasium och företag kring utbildning på gymnasienivå.

Hela idén med Teknikcollege bygger på en samverkan med lokala företag i teknik- och industribranschen. Genom Teknikcollege når företagen framtida medarbetare och säkerställer delar av rekryteringsbehovet. Dessutom ges företagen möjlighet att påverka utbildningarna för att de bättre ska matcha behovet av kompetens.

Program
På Eksjö gymnasium ingår El-och energiprogrammet och Teknikprogrammet i Teknikcollege.

Utbildning
En målsättning är att stärka och stimulera elevers tekniska kunnande bland annat genom en nära koppling mellan teori och praktik. Utbildningen ska ge eleven möjlighet att bredda eller fördjupa sina kunskaper. Kontakterna med företag ger också möjligheter till studiebesök, arbetsförlagt lärande och projektarbeten. Utbildningen är upplagd för att passa både tjejer och killar.

Möjligheter
Den gymnasiala utbildningen inom El-och energiprogrammet och Teknikprogrammet ger stora möjligheter till jobb direkt och/eller behörighet för vidare studier, till exempel till ingenjörsutbildningar eller andra eftergymnasiala utbildningar.

Lokaler
Våra lokaler har bra utrustning och pedagogisk miljö som stimulerar kreativitet och engagemang.

Se filmen Teknikcollege Höglandet tekniska jobb: Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Rektor
Maria Sparre
e-post: maria.sparre@eksjo.se
telefon: 0381 - 365 30

Sidan senast uppdaterad:

Teknikprogrammet Eksjö gymnasium

På Teknikprogrammet på Eksjö gymnasium tränar du din förmåga att delta i utvecklingen av både nya och gamla produkter och tjänster för framtiden. Du studerar hela den process som leder från idé till färdig produkt eller tjänst, och i förlängningen till nöjda kunder och lönsamma företag. Teknik handlar om att göra livet enklare och därför lär du dig också om samspelet mellan människan och tekniken samt teknikens roll i samhället.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567