Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Besiktning av lägenhet

Senast två veckor efter din uppsägning måste du boka tid för en besiktning. Du som hyresgäst bör vara med vid besiktningen.

Det ligger på hyresgästens ansvar att boka tid för en besiktning. Sker inte detta tar Eksjöbostäder kontakt och bokar möte. Besiktningen ska ske inom 2-3 veckor från uppsägningstillfället. Kontakta Kundservice för att boka tid för besiktning.

Varje lägenhet besiktigas inför avflyttning. Det finns ett besiktningsprotokoll för varje lägenhet. I samband med besiktningen görs även en fotodokumentation om det finns risk för kommande problem.

Det är hyresgästens ansvar att underlätta besiktningen. Hyresgästen ges också möjlighet att berätta om det finns fel och brister som inte går att upptäcka vid besiktningstillfället men som kommer fram när alla möbler och dylikt är borta.

Vid besiktningstillfället görs en noggrann beskrivning av städinstruktionen och vad man bör tänka på vid flyttillfället.

Städbesiktning
I samband med avflyttningsdagen ska en städbesiktning göras. Därför är det viktigt att boka denna tid så tidigt som möjligt. Du kan skriva ut vår checklista vid flyttstädning Pdf, 104 kB.. I den hittar du också andra tips som underlättar din flytt.

Tänk på att förråd, eventuellt garage, balkong och uteplats också ska vara städade och tömda.

Om lägenheten bedöms vara ostädad kommer Eksjöbostäder debitera för den rengöring som behövs.

Kontakt

Eksjöbostäder AB

Besök:

Österlånggatan 16, Eksjö (bokade besök)

Post:

Eksjöbostäder AB, 575 80 Eksjö

Telefon:

Telefontid:

Måndag-fredag klockan 9.00-12.00
Måndag och onsdag klockan 13.00-15.00
Torsdag klockan 15.00-17.00

Sidan senast uppdaterad:

Besiktning av lägenhet

Information om rutiner kring besiktning av lägenhet hos Eksjöbostäder

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567