Välkommen till Eksjö kommun

Förstora bilden
LYSSNA

Eksjöbostäder inleder samarbete för barn och ungas hälsa

Barn och ungas hälsa är långt ifrån på topp. Enligt Generation Peps undersökning, rapporten 2020, är det endast 2 av 10 svenska barn och ungdomar som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag. Aldrig tidigare har det varit så viktigt att engagera sig för att främja rörelseglädje och hälsosamma kostvanor som nu. Eksjöbostäder blir nu en del av Generation Peps folkrörelse för att inspirera fler barn och unga till en hälsosam livsstil.

Vi vill engagera oss i barn och ungas hälsa då vi som kommunalt fastighetsbolag har stor möjlighet att anpassa till exempel fastigheter och lekplatser för att främja rörelse och aktivitet. Barn och unga är framtiden och det är otroligt viktigt att vi alla hjälps åt att använda trenden med den försämrade hälsan i den gruppen.

Kronprinsparet är initiativtagare till Generation Pep som funnits sedan 2016. Tillsammans med bland andra Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten och 400 andra företag, organisationer och myndigheter arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

- Det är jättekul att Eksjöbostäder väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måst kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

Kontaktperson hos Eksjöbostäder är:
Simon Karlsson, vd
telefon: 0381-360 85
e-post: simon.karlsson@eksjo.se

Om Generation Pep

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer om Generation Pep Länk till annan webbplats..

Nyheten är publicerad: 29 oktober 2021

 TILLBAKA

Eksjöbostäders inleder samarbete för barn och ungas hälsa

Eksjöbostäders inleder samarbete för barn och ungas hälsa.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567