Välkommen till Eksjö kommun

Bild på naturreservat i Eksjö kommun.
LYSSNA

Naturreservat och naturområden

I Eksjö kommun har du alltid nära till naturen. Det finns många fina utflyktsmål, spännande skogsområden och naturreservat som inbjuder till utomhus­aktiviteter.

Skedhults friluftsområde

Skedhults friluftsområde ligger mellan Persö, Skedhult, Fiskaretorpsåsen, Borgmästarängen och Breviksvägen i Eksjö. I öst och väst gränsar sjöarna Gyesjön och Norra Vixen intill. Området ägs idag till största delen av Eksjö kommun och erbjuder goda möjligheter till friluftsliv, naturupplevelser och kulturell kunskap.

Inom Skedhults friluftsområde har du tillgång till:

 • vindskydd och grillplatser
 • bryggor och båtplatser
 • isättningsplats för kajak och kanot
 • golfbana
 • ridcenter och ridspår
 • skjutbana
 • fiskesjöar
 • vandringsled
 • motionsspår
 • cykelspår
 • jaktmuseum och kulturbyggnader

Utvecklingen av Skedhults friluftsområde

Sedan 2015 har Eksjö kommun arbetat med att göra Skedhults friluftsområde mer attraktivt med fler möjligheter till spännande aktiviteter i natursköna omgivningar.

Eksjö kommun är drivande i detta projekt som drivs tillsammans med tio ideella föreningar som redan idag är aktiva i området. Föreningarna är Eksjöortens Ryttarförening, Svenska Jägareförbundet, Eksjö Naturskyddsförening, Friluftsfrämjandet i Eksjö, Eksjö Golfklubb, Unga Örnar, Eksjönejdens Jaktvårdsförening, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb, Eksjö Fiskeklubb och Eksjö Cykelklubb. Näringslivet finns också med i projektet.

För att göra området mer attraktivt har Eksjö kommun fått ett statligt bidrag till Lokala Naturvårdsprojekt ifrån länsstyrelsen, så kallade LONA-bidrag. Projektet är också en del av EU:s Leader-projekt och har delvis finansierats genom Leader. 

Besöksvärda naturmiljöer och naturreservat

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Naturreservat och naturområden i Eksjö kommun

I Eksjö kommun har du alltid nära till naturen. Det finns många fina utflyktsmål, spännande skogsområden och naturreservat som inbjuder till utomhus­aktiviteter.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.