Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Personal vid kulturskolan

På kulturskolan arbetar lärare som undervisar i olika typer av instrument, sång, dans, teater och film.

Thomas Hanzén, kulturskolechef och kulturchef

thomas.hanzen@eksjo.se

Annika Paulsson, piano och sång

Jag är utbildad musikdirektör och körpedagog och undervisar i sång, piano och ensemble. För mig är musiken det största uttrycksmedlet och min inspirationskälla. Att få möta ungdomar här på kulturskolan och följa deras utveckling är det finaste jobb man kan ha!
annika.paulsson@eksjo.se

Birgitta Ljungkvist, fiol, piano och stråkorkester

Efter olika musikutbildningar på bland annat Musikhögskolan i Århus och SMI i Stockholm har jag arbetat som musiklärare. På kulturskolan undervisar jag i fiol, piano och stråkorkester. Dessutom ger jag ofta konserter, själv eller tillsammans med andra musiker. Jag tycker det är fantastiskt roligt att spela med elever i olika åldrar och det är en glädje att se dem utvecklas till harmoniska individer, tack vare musiken.
birgitta.ljungkvist@eksjo.se

Maria Alverhed, piano och tvärflöjt

Jag undervisar i piano och tvärflöjt. Sedan min examen 1994 har jag jobbat som musiklärare på ett par olika skolor, där de senaste tolv åren har varit på kulturskolan i Eksjö kommun! Det är fantastiskt roligt att varje dag få möta barn och ungdomar. Att få dela mitt största intresse med dem, musicera tillsammans och se dem utvecklas är en förmån för mig som pedagog!
maria.alverhed@eksjo.se

Hila Lideberg, tvärflöjt och piano

Jag undervisar i tvärflöjt och leder Juniororkestern som är en av kulturskolans blåsorkestrar. Jag läste ämneslärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö efter att ha studerat musik på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Jag vill att mina elever ska få fördjupa sig i sitt instrument och samtidigt få uppleva hur det är att vara en del i ett större musikaliskt sammanhang. Och framför allt – att de ska ha roligt!
hila.lideberg@eksjo.se

Fredrik Söderlund, träblås

Jag undervisar i saxofon, klarinett och blockflöjt samt leder Blåsorkestern som är den äldsta av kulturskolans blåsorkestrar. Jag har studerat till jazzmusiker på Birka folkhögskola och på musikhögskolan i Piteå. Efter Piteå utökade jag även min utbildning till lärare via Luleås tekniska högskola. Jag vill att alla mina elever ska hitta glädjen i musiken, stort som litet. Hos mig kommer eleverna kunna fördjupa sig i sitt instrument men också få chansen att musicera med andra för att skapa en gemensamhet och se till att musiken blomstrar och lever vidare!
fredrik.soderlund@eksjo.se

Joel Samuelsson, bleckblås

Jag undervisar i trumpet, trombon, bariton, valthorn, tuba, och andra bleckblåsinstrument. Jag leder även kulturskolans orkester Blåslaget. Utöver musiken, som är mitt största intresse, så gillar jag att studera, vara i kyrkan, och vara med familjen. Kulturskolans verksamhet är en pusselbit i arbetet att göra jorden till en mer kreativ, hoppfull, rolig och inspirerande plats.
joel.samuelsson@eksjo.se

John Bergstrand, slagverk

Jag undervisar i trumset och slagverk på kulturskolan. Intresset för slagverk började med grytor och kastruller i föräldrahemmet i Lerum. Senare blev det som tur var ett riktigt trumset och spel i diverse band och orkestrar. Vägen ledde så småningom till Musikhögskolan i Örebro där jag tog min musiklärarexamen 2005.
john.bergstrand@eksjo.se

Håkan Molander, cello

Tillsammans med mina kollegor kommer vi skapa musik som berör människor. Mitt senaste jobb var som solocellist i Jönköpings Sinfonietta, en position jag hade i 30 år. 2018 slutade jag för att vara fri och spela i nya konstellationer. Jag har studerat vid musikhögskolan i Stockholm, Royal Academy i London och fått lektioner av några av världens bästa cellolärare.
hakan.molander@eksjo.se

Peter Ekdahl, gitarr

Jag spelar i första hand akustisk gitarr och elgitarr. Min inriktning är i pop/rocktraditionen. Jag har spelat i olika band och skriver även egna låtar. Jag tror att alla kan lära sig spela mer eller mindre bra. Övar man inte kan man aldrig bli tillräckligt bra, även med den största talang. Med lite talang och mycket övning kan man bli hur bra som helst. Det ska det vara roligt att spela. Jag försöker att individanpassa undervisningen så långt det är möjligt.
peter.ekdahl@eksjo.se

Peter Salminen, gitarr, elbas, trummor och ensemble

Efter att ha arbetat på kulturskolan i Västervik sedan 1992 började jag min tjänst i Eksjö under vårterminen 2022. Jag undervisar i gitarr, elbas och trummor. Jag finns även med i arbetet med olika ensembler så som exempelvis Soulsting. Det är både roligt och utmanande att tillsammans med mina kollegor få möta elever i blandade åldrar som finns med i kulturskolans kreativa verksamhet.
peter.salminen@eksjo.se

Nelu Markovican, teater och film

Jag är utbildad regissör och kommer från före detta Jugoslavien. Jag har bott i Sverige och Jönköping i över 20 år. Ibland är leken allvarlig, oftast är den bara lustfylld. Hoppas det fortsätter så! Att göra teater och film med eleverna på kulturskolan är som en ständigt pågående lek.
nelu.markovican@eksjo.se

Amanda Helgesson, dans

Jag tog min kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm i juni 2017. Innan dess har jag gått danslinjen på Kulturamas vuxenutbildning och Lunnevads Folkhögskola. Att dansa är det bästa jag vet! I min undervisning vill jag framförallt föra vidare den glädje jag själv upplever när jag dansar. Jag tror att dans skapar kreativa, modiga och självständiga individer. För mig är dansen en skatt i livet och jag vill mer är gärna sprida den vidare till barn och unga.
amanda.helgesson@eksjo.se

Kontakt

Kulturskolan

Besök:

Kaserngatan 16, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

E-post:

kulturskolan@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Personal vid kulturskolan i Eksjö kommun

På kulturskolan arbetar lärare som undervisar i olika typer av instrument, sång, dans, teater och film.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.