LYSSNA

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet kan hjälpa dig med funktionsnedsättning att hitta stimulans, utveckling, meningsfull sysselsättning och gemenskap.

Daglig verksamhet ska ge möjlighet till en meningsfull arbetsdag. Daglig verksamhet är för dig som:

  • har utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd eller betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder som du fått genom yttre våld eller kroppslig sjukdom
  • är mellan 18 och 67 år gammal
  • inte studerar
  • inte kan få ett arbete inom den öppna arbetsmarknaden

I Eksjö kommun finns dagliga verksamheter med olika inriktningar. Det finns verksamheter som har liknande arbeten som på andra arbetsplatser. Det finns också utrymme för till exempel fysisk träning och kreativt skapande som att måla eller spela musik.

Kostnad, ersättning och avgift

Att delta i daglig verksamhet är kostnadsfritt, men du betalar själv för resor, lunch och mellanmål. Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i daglig verksamhet.

Ansökan om daglig verksamhet

Du måste ansöka om att få daglig verksamhet. Du själv eller din företrädare ansöker om daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) hos kommunens biståndshandläggare.

Café i12

Café i12 är tillfälligt stängt

Som en följd av Folkhälsomyndighetens skärpta lokala allmänna råd för Jönköpings län har Café i12 stängt för besök från allmänheten från den 9 november till 31 januari 2021, med eventuell förlägning. Den dagliga verksamheten kommer att fortgå.

Om Café i12

Café i12 är en daglig verksamhet för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Verksamheten driver Café & Konferens, som är en arbetsinriktad verksamhet där arbetsuppgifterna är att förbereda fika inför konferenser och liknande möten. Verksamheten driver även Café i12 där arbetsuppgifterna består av att baka samt sälja kaffe, smörgåsar och kaffebröd. Café i12 tar även emot beställningar på kaffekorgar.

Ordinareie öppettider

Måndag–torsdag, klockan 8.30–14.00
Fredag, klockan 8.30–11.00

Kontakt

Adress: Kaserngatan 16, Eksjö
Telefon: 0381-361 58
E-post: cafei12@eksjo.se

Gruppen för särskilda arbeten

Gruppen för särskilda arbeten är en daglig verksamhet för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Tanken är att verksamheten ska vara en plats för uppstart i arbetslivet. Det ska finnas möjlighet att prova olika arbetsmoment för att deltagande personer ska kunna känna sig för vad man vill arbeta med framöver. Det finns möjlighet för personer som deltar i verksamheten att ägna sig åt både arbetspraktik, fysträning och andra kreativa sysselsättningar.

Kontakt

Eksjö kommuns kontaktcenter
Telefon: 0381-360 00
E-post: kommun@eksjo.se

Händelseriket

Händelseriket är en daglig verksamhet som har åtta upplevelserum som bygger på snoezelenmetoden. Metoden handlar om att erbjuda sinnesstimulering i en anpassad miljö. Rummen stimulerar till aktivitet, utmaning, inspiration och vila efter varje individs nivå och villkor. I sju av rummen finns taklyftar och i ett av rummen finns golvlyft.

Händelseriket är i första hand till för personer med olika funktionsnedsättningar. Funktionsnedsättningen kan till exempel bero på utvecklingsstörning, psykiatrisk diagnos, förvärvad hjärnskada, demens, alzheimers eller annan problematik som gör att man behöver komplettera sin vardag med stimulans i en anpassad miljö.

Kontakt

Eksjö kommuns kontaktcenter
Telefon: 0381-360 00
E-post: kommun@eksjo.se

Linnéan

Linnéan är en daglig verksamhet som erbjuder olika insatser för personer med funktionsnedsättning. Från måndag till fredag finns det aktiviteter som tidningsläsning, datorträning, musik, taktil stimulering, gymnastik och matlagning. Ibland gör Linnéan också olika sorterings- och paketeringsarbeten åt mindre företag i kommunen, samt hjälper till med utskick åt kommunen.

Kontakt

Eksjö kommuns kontaktcenter
Telefon: 0381-360 00
E-post: kommun@eksjo.se

Restaurang Matlådan

Restaurang Matlådan är en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Verksamheten lagar lunch och bakar matbröd till andra dagliga verksamheter, samt bakar kaffebröd till Café Sjöormen.

Kontakt

Eksjö kommuns kontaktcenter
Telefon: 0381-360 00
E-post: kommun@eksjo.se

Retro – secondhandbutik

På Retro säljs begagnade möbler, husgeråd, kläder, gardiner, böcker med mera. Det finns en släpkärra att låna för att köra hem tyngre saker.

Retro har stängt tills vidare

Som en följd av Folkhälsomyndighetens skärpta lokala allmänna råd för Jönköpings län har seconhandbutiken Retro stängt för besök från den 5 november och tills vidare. Den dagliga verksamheten kommer att fortgå.

Julmarknaden 2020 inställd

Under rådande omständigheter på grund av coronapandemin och för allas trygghet, såväl kunder som personal, kommer Retros traditionella julmarknad i slutet av november inte att anordnas. Istället kommer julsakerna börja säljas successivt redan från oktober och fram till jul.

Ingen inlämning av saker till försäljning

Tills vidare kan vi inte ta inte emot några föremål till försäljning på grund de skärpta råden vid pandemin.

Ingen hämtning av saker till försäljning

På grund av pandemin hämtas inga saker hemma hos dig längre. Detta gäller tillsvidare så länge situationen med risk för smittspridning pågår.

Kontakt

Adress: Infanterigatan 4, Eksjö
Telefon: 0381-362 96

Trädgårdsgruppen

Trädgårdsgruppen är en daglig verksamhet som bland annat sköter parkenhetens växthus.

Kontakt

Sociala sektorn

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

Fax:

0381-166 00


Fler kontaktuppgifter hittar du under de olika avsnitten på denna sida.

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad:

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet kan hjälpa dig med funktionsnedsättning att hitta stimulans, utveckling, meningsfull sysselsättning och gemenskap.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.