Aktiviteter för personer med funktionsnedsättning

För personer med funktionsnedsättning erbjuds ett allmänt utbud av aktiviteter, både aktiviteter som anordnas regelbundet varje vecka, samt helgaktiviteter och sommarresor.

Om aktiviteterna under pandemin

Som en följd av Folkhälsomyndighetens skärpta lokala allmänna råd (3 november 2020) för Jönköpings län har alla aktiviteter nedan ställts in. Ett undantag är handikappsridningen som fortsätter.

Om Eksjö kommuns arbete med anledning av coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Aktiviteter under veckorna

Måndagar

Bowling grupp – inställt
Klockan 18.00–19.00
Plats: Eksjö Bowlinghall
Ledare: Thomas Lovén

Tisdagar

Handikappsridning
Plats: Harmoni Rid- och aktivitetscenter

Club Horizont – inställt
Klockan: 18.00–20.00
Plats: Kaserngatan 16, Eksjö                                                                                                  Ledare: Veronica Bogren

Bowling – inställt
Klockan: 18.00–19.00
Plats: Eksjö Bowlinghall
Arrangör: Nannylunds If

Onsdagar

Handikappsridning                                                                                                                  Plats: Harmoni Rid- och aktivitetscenter

Torsdagar

Arrangör: Nannylunds If

Övriga aktiviteter

Helgaktiviteter

På helgerna ordnas olika typer av aktiviteter. Till exempel länsdanser, resor, bowlingtävlingar, idrottsaktiviteter, samt fester vid påsk, midsommar och nyår.

Länsdans

Vill du följa med på länsdans?
Anmäl dig till Veronica Bogren 070-535 08 56

Sommarresor

Under sommaren ordnas ett antal resor. Till exempel besök på djurpark, båtturer, vandring, Lotta på Liseberg, Allsång på Skansen, samt dagläger och cykelläger.

Fritidshäfte

Inför varje termin delar funktionshinderomsorgen ut ett fritidshäfte. I häftet finns information och kontaktuppgifter till alla aktiviteter.

Pluspolare

Pluspolarkortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att lättare ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur. Med Pluspolarkortet får du ta med dig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp. Det kan vara en kompis, förälder, syskon eller granne. Det behöver inte vara samma person varje gång.

Pluspolaren kan följa med utan att betala entréavgift på till exempel idrottsevenemang, konserter eller bio. Du själv betalar ordinarie pris. Ansökan om pluspolarkortet görs till kommunens fritidsavdelning

Har du frågor kring aktiviteterna är du välkommen att kontakta:

Peter Swahn, fritidssamordnare

Veronica Bogren, fritidsledare

Sidan senast uppdaterad: 20 november 2020

Aktiviteter för personer med funktionsnedsättning i Eksjö kommun

För personer med funktionsnedsättning erbjuds ett allmänt utbud av aktiviteter som återkommer varje vecka.