Aktiviteter för personer med funktionsnedsättning

För personer med funktionsnedsättning erbjuds ett allmänt utbud av aktiviteter, både aktiviteter som anordnas regelbundet varje vecka, samt helgaktiviteter och sommarresor.

Aktiviteter under veckorna

Måndagar

Glada kören dansar och sjunger
Klockan: 15.15–16.15
Plats: Studio 11, Kaserngatan 14, Eksjö
Ledare: Studieförbundet Vuxenskolan

Klockan 17.30–18.30
Plats: Vildparken
Ledare: Thomas Lovén

Tisdagar

Club Horizont
Klockan: 18.00–20.00 jämna veckor
Plats: Kaserngatan 16, Eksjö                                                                                                  Ledare: Veronica Bogren

Bowling
Klockan: 18.00–19.00
Plats: Eksjö Bowlinghall
Arrangör: Nannylunds If

Onsdagar

Handikappsridning
Klockan: 18.00-19.00
Plats: Harmoni Rid- och aktivitetscenter

Torsdagar

Jämna veckor promenad/Ojämna veckor cykling
Klockan: 17.30–18.30
Plats: Vildparken
Ledare: Veronica Bogren/Tomas Lovén

Fotboll seniormix
Plats: Ränneborg
Arrangör: Eksjö Fotboll
Kontaktperson: Peter Titus

Fredagar

Motionssim och relaxbad, grupp 1
Klockan: 13.00–14.30
Plats: Eksjö simhall
Ledare: Personliga assistenter

Motionssim, grupp 2
Klockan: 14.00–15.45
Plats: Eksjö simhall
Ledare: Tomas Lovén, Veronica Bogren

Övriga aktiviteter

Helgaktiviteter

På helgerna ordnas olika typer av aktiviteter. Till exempel länsdanser, resor, bowlingtävlingar, idrottsaktiviteter, samt fester vid påsk, midsommar och nyår.

Länsdans – inställt

Vill du följa med på länsdans?
Anmäl dig till Veronica Bogren 070-535 08 56

Sommarresor

Under sommaren ordnas ett antal resor. Till exempel besök på djurpark, båtturer, vandring, Lotta på Liseberg, Allsång på Skansen, samt dagläger och cykelläger.

Fritidshäfte

Inför varje termin delar funktionshinderomsorgen ut ett fritidshäfte. I häftet finns information och kontaktuppgifter till alla aktiviteter.

Pluspolare

Pluspolarkortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att lättare ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur. Med Pluspolarkortet får du ta med dig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp. Det kan vara en kompis, förälder, syskon eller granne. Det behöver inte vara samma person varje gång.

Pluspolaren kan följa med utan att betala entréavgift på till exempel idrottsevenemang, konserter eller bio. Du själv betalar ordinarie pris. Ansökan om pluspolarkortet görs till kommunens fritidsavdelning

Har du frågor kring aktiviteterna är du välkommen att kontakta:

Veronica Bogren, fritidssamordnare

Sidan senast uppdaterad:

Aktiviteter för personer med funktionsnedsättning i Eksjö kommun

För personer med funktionsnedsättning erbjuds ett allmänt utbud av aktiviteter som återkommer varje vecka.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.