Välkommen till Eksjö kommun
Kvalitetsarbete
I det systematiska kvalitetsarbetet görs flera olika insatser för att utveckla Eksjö kommuns förskolor, fritidshem och skolor.
En lärande organisation
Grunden i den lärande organisationen är att lyfta upp de olika verksamheterna och tillåta elever och människor att växa. Förskolan och skolan är till för barnen och eleverna, och målet är att se till att alla får den utbildning de har rätt till. För att lyckas med detta krävs trygga, medvetna och professionella pedagoger och personal som också har ett självkritiskt förhållningssätt till sitt eget lärande om lärandet.
Vårdnadshavarenkät inom förskola
Vårdnadshavarenkäter genomförs regelbundet för föräldrar som har barn placerade på förskola i Eksjö kommun. Resultatet av dessa enkäter kan hjälpa förskolecheferna att hitta de områden där kvaliteten på barnens förskoleverksamhet kan höjas ytterligare.
Årliga skolenkäter för elever
I det systematiska kvalitetsarbetet genomförs årligen en skolenkät i Eksjö kommun. Enkäten är baserad på Skolinspektionens frågor och berör bland annat:
- utbildningens mål
- stimulans och utmaningar
- tillit till elevens förmåga
- anpassning efter elevens behov
- argumentation och kritiskt tänkande
- grundläggande värden i undervisningen och på skolan
- elevinflytande
- ordningsregler
- studiero och trygghet.
Resultatet av skolenkäterna följs sedan upp, både på klassnivå, skolnivå och kommunnivå. Ambitionen är att enkäten ska vara ett stöd i att visa vad som fungerar bra och identifiera utvecklingsområden. Detta görs för att eleverna ska få en så bra skolgång som möjligt.
Kontakt
Barn- och utbildningssektorn
Besök:
Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:
575 80 Eksjö
Telefon:
0381-360 00
E-post:
Sidan senast uppdaterad:
Kvalitetsarbete inom förskola och skola i Eksjö kommun
I det systematiska kvalitetsarbetet genomförs flera olika insatser för att utveckla Eksjö kommuns förskolor, fritidshem och skolor.
En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.