Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Kompetensutveckling

I Eksjö kommun finns flera olika val för utbildning och kompetens­utveckling. Det skapas regelbundet nya projekt och kompetens­utvecklingsinsatser för olika branscher i näringslivet.

Kompetensutveckling för företagare i kommunen erbjuds via organisationer som exempelvis Science Park och näringslivsbolag som eksjö.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och NUVAB i grann­kommunen Vetlanda.

För specifik utbildning tillhandahåller Campus i12 högskoleutbildningar och Vux i12 olika yrkesutbildningar. På Vux i12 kan även enstaka gymnasiekurser studeras på distans. Utbildningsanordnare har regelbunden kontakt med de branscher inom de områden utbildningarna omfattar och bjuder även in föreläsare från näringslivet.

På pendlingsavstånd finns Jönköping University. Via Nässjö centralstation kan du ta dig både till Linköpings universitet och Linnéuniversitetet i Växjö.

Högskoleutbildningar via Campus i12

Bild på elever utanför Campus i12

Campus i12 erbjuder flera högskoleutbildningar för att möta framtidens behov. I Eksjö kan man läsa till förskollärare och sjuksköterska.

Nuvarande utbildningar:

  • förskollärarprogrammet, 210 hp via Jönköpings Universitet
  • sjuksköterskeprogrammet, 180 hp via Jönköpings Universitet

Kontakten med näringslivet, i de områden utbildningarna omfattar, är en viktig del i utbildningens gång. Externa föreläsare som arbetar inom det aktuella området tas in regelbundet under utbildningarna.

LIA – Lärande i arbete

En fjärdedel av yrkeshögskolestudierna består av LIA (Lärande i arbete), vilka ger erfarenhet och kontakter med arbetslivet, samt möjligheter till framtida arbete.

Du kan läsa mer om utbildningarna på Campus i12.

Yrkesutbildningar via Vux i12

I Eksjö kommun bedrivs i dagsläget fem yrkesvuxutbildningar.
Du kan läsa mer om yrkesutbildningar på Vux i12:s webbplats

  • industriellt husbyggande
  • yrkesförare
  • industritekniska utbildningar, svets/CNC
  • barnskötare
  • vård- och omsorgsutbildning – Vux i12 är certifierade som utbildare inom Vård- och omsorgscollege Höglandet. Efter avslutad utbildning får studenten ett diplom från Vård- och omsorgscollege.

På Vux i12 kan du även studera enskilda kurser inom olika branschområden via utbildningsanordnaren NTI-skolan Länk till annan webbplats..

Eksjö.nu och NUVAB

I ett samarbete mellan näringslivsbolagen eksjö.nu och NUVAB erbjuds ett brett utbud av kurser för kompetensutveckling för dig som företagare eller för dina anställda. Du kan läsa mer på eksjö.nus webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Science Park

Science Park erbjuder föreläsningar och utbildningar till företagare eller till de som vill starta nytt företag. Du kan läsa mer i Science Parks kalender Länk till annan webbplats. för att se kommande workshops och utbildningar i vårt län.

Vill du veta mer om Science Parks erbjudande till dig som företagare? Då kan du kontakta Eksjö kommuns affärsutvecklare Marthina Knutsson på 0381-362 71 eller via e-post marthina.knutsson@eksjo.se.

Kontakt

Näringslivsenheten

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

Sidan senast uppdaterad:

Kompetensutveckling i Eksjö kommun

I Eksjö kommun finns flera olika val för utbildning och kompetens­utveckling. Regelbundet skapas nya projekt för relevanta kompetensutvecklingsinsatser för olika branscher näringslivet. Yh-utbildning, gymnasiekurser, eksjö.nu, nuvab, vux i12

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.