Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Kalendarium från näringslivs­enheten

Här hittar du aktiviteter och evenemang som arrangeras eller samarrangeras av kommunens näringslivsenhet.

2024

Klöver i en dikesren


Vi på näringslivsenheten önskar er alla en skön sommar!

 

Augusti

Logotype för businessrules

Eksjö.nu och Näringslivsenheten bjuder in till

Businessrules.nu - Vi pratar företagarpolitik


Tid:
onsdag 21 augusti klockan 18.30–20.30
Plats: Kristallen i Bruzaholm, Bruksvägen 3, Bruzaholm

I år utökar vi mötesplatserna med en årlig träff i Bruzaholm där ni företagare, politiker och kommunens tjänstemän får möjlighet att diskutera redigt viktiga företagarpolitiska frågor. Ambitionen är att skapa ett stimulerande och bjussigt forum där vi är inriktade på att ena oss kring de frågor/områden som vi behöver jobba vidare med. Anmäl dig till Businessrules.nu 21/8. Länk till annan webbplats.

September

Coworking

Tid: tisdag 3 september klockan 8.00–12.00
Plats: Näringslivsenheten, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

I Näringslivsenhetens lokaler har vi en coworking-yta där vi tillsammans formar en plats där oväntade möten uppstår och nya möjligheter tar form. Att sitta i vår coworking ger dig möjlighet att bredda ditt nätverk och att få sitta tillsammans med andra utan att hyra ett eget kontor. En mötesplats för entreprenörskap, kreativitet och nya möjligheter i Eksjö. Läs mer och anmäl dig till Coworking 3/9. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Innovationsledningsprogram på Höglandet

Tid: tisdag 10 september klockan 8.00–13.30 (övriga tillfällen, se nedan)
Plats: Ädelfors hotell och konferens, Vetlanda

Förvandla utmaningar till framgång! Är du redo att navigera genom snabba förändringar och osäkerhet? Vill du identifiera och gripa de möjligheter som framtiden erbjuder? Förstå vilka trender som formar din kunds behov och ha en robust process för att utveckla innovativa idéer? Då är vårt innovationsledningsprogram något för dig. Science Park tillsammans med kommunerna på Höglandet bjuder in till fyra förmiddagar.
Läs mer och anmäl dig till Innovationsledningsprogrammet. Länk till annan webbplats.

10 september Vetlanda – Ädelfors hotell och konferens
1 oktober Nässjö – Hotell Högland
5 november Sävsjö – Vrigstad värdshus
26 november Eksjö – Olsbergs Arena

Samtal mellan personer i två soffor

Entreprenörsnätverket i Eksjö & Aneby

Tid: tisdag 24 september klockan 8.00–10.00
Plats: Eksjö Konditori Gamla Stan
Ett nätverk för dig som är entreprenör och som driver eget företag. Utbyt erfarenheter med likasinnade, inhämta ny kunskap och utveckla ditt företag. Gruppens samlade erfarenheter blir en värdefull kunskapsbank och ger möjlighet till utveckling för både dig som individ och din verksamhet. Läs mer och anmäl dig till Entreprenörsnätverket 24/9. Länk till annan webbplats.

Eksjöån med blommor vid kanten

Besöksnäringsträff - Ökad digital mognad för besöksnäringsföretag

Tid: torsdag 26 september klockan 9.00–13.00
Plats: Ädelfors hotell och konferens

Eksjö och Vetlanda kommuner har under våren 2024 samarbetat i ett projekt och nu har det blivit dags att sprida lärdomar. Läs mer om projektet. Länk till annan webbplats.

Johan Olofsson, Svensk Destinationsutveckling, kommer att berätta om enkla principer för att få in digitala kanaler i sitt arbetssätt. Med sig har han resultatet av en kartläggning och attitydundersökning som gjorts i region Jönköpings län som en del av den regionala besöksnäringsstrategin. Läs mer och anmäl dig till besöksnäringsträffen den 26/9. Länk till annan webbplats.

Rankingfrukost - Lokalt företagsklimat

Tid: fredag 27 september klockan 8.00–9.30
Plats: Eksjö Camping

Tillsammans stärker vi företagsklimatet i Eksjö kommun. Undersökningen och rankingen Lokalt företagsklimat som Svenskt Näringsliv genomför årligen sätter fokus på det kommunen kan göra för att underlätta för företagen att växa. Ta del av rankingresultatet tillsammans med Svenskt Näringslivs representant Anna Gillek.
Anmäl dig till Rankingfrukosten 27/9. Länk till annan webbplats.

Oktober

Coworking

Tid: tisdag 8 oktober klockan 8.00–12.00
Plats: Näringslivsenheten, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

I Näringslivsenhetens lokaler har vi en coworking-yta där vi tillsammans formar en plats där oväntade möten uppstår och nya möjligheter tar form. Att sitta i vår coworking ger dig möjlighet att bredda ditt nätverk och att få sitta tillsammans med andra utan att hyra ett eget kontor. En mötesplats för entreprenörskap, kreativitet och nya möjligheter i Eksjö. Läs mer och anmäl dig till Coworking 8/10. Länk till annan webbplats.

Fika i gamla stan, Eksjö

Besöksnäringsträff

Tid: onsdag 9 oktober klockan 18.30–20.30
Plats: Eksjö Camping

Tillsammans gör vi Eksjö kommun till en härlig plats att leva, bo och verka i – men även besöka. Vi ser tillbaka på sommarsäsongen och samlar på oss erfarenheter för vidare arbete inför kommande säsonger.
Anmäl dig till Besöksnäringsträffen 9/10. Länk till annan webbplats.

Personer sitter vid ett bord och samtalar.

Starta eget-kurs

Tid: 10 oktober–13 november klockan 17.30–20.30
Plats: Kommunfullmäktigesalen, Österlånggatan 14, Eksjö

Funderar du på att starta företag eller har du nyligen startat företag? Låt höstens starta eget-kvällar bli din inkörsport till ett spännande entreprenörskap! Här får du kunskapen, inspirationen och verktygen för att förvandla dina idéer till ett verkligt registrerat företag.
Lokala och framstående föreläsare inom sina branscher kommer föreläsa under kursen , som genomförs i samarbete mellan Science Park och Eksjö kommun.
Vi träffas 6 onsdags- och torsdagskvällar under hösten 2024, 10 oktober,17 oktober, 24 oktober, 30 november, 7 november, 13 november.
Läs mer och anmäl dig till Starta eget-kursen – 6 träffar, Eksjö Länk till annan webbplats.

Person vid en dator och en mobiltelefon

Framtidsdagen - så bygger du ett starkare företag i en skakig värld!

Tid: tisdag 15 oktober klockan 9.00–13.00
Plats: Olsbergs arena, Eksjö

Kriser av olika slag och snabb teknisk utveckling – världen är just nu fylld av svåra, komplexa utmaningar som påverkar dig som företagare och förändringarna i samhället sker snabbt. Hur vi kan skapa motståndskraft och omvandla dagens utmaningar till morgondagens affärsmöjligheter? Arrangeras av Science Park tillsammans med kommunerna på Höglandet. Läs mer och anmäl dig till framtidsdagen den 15/10. Länk till annan webbplats.

Samtal mellan personer i två soffor

Entreprenörsnätverket i Eksjö & Aneby

Tid: tisdag 22 oktober klockan 8.00–10.00
Plats: Eksjö Konditori Gamla Stan

Ett nätverk för dig som är entreprenör och som driver eget företag. Utbyt erfarenheter med likasinnade, inhämta ny kunskap och utveckla ditt företag. Gruppens samlade erfarenheter blir en värdefull kunskapsbank och ger möjlighet till utveckling för både dig som individ och din verksamhet. Läs mer och anmäl dig till Entreprenörsnätverket den 22/10. Länk till annan webbplats.

November

Coworking

Tid: tisdag 12 november klockan 8.00–12.00
Plats: Näringslivsenheten, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

I Näringslivsenhetens lokaler har vi en coworking-yta där vi tillsammans formar en plats där oväntade möten uppstår och nya möjligheter tar form. Att sitta i vår coworking ger dig möjlighet att bredda ditt nätverk och att få sitta tillsammans med andra utan att hyra ett eget kontor. En mötesplats för entreprenörskap, kreativitet och nya möjligheter i Eksjö. Läs mer och anmäl dig till Coworking 12/11. Länk till annan webbplats.

Samtal mellan personer i två soffor

Entreprenörsnätverket i Eksjö & Aneby

Tid: tisdag 19 november klockan 8.00–10.00
Plats: Eksjö Konditori Gamla Stan
Ett nätverk för dig som är entreprenör och som driver eget företag. Utbyt erfarenheter med likasinnade, inhämta ny kunskap och utveckla ditt företag. Gruppens samlade erfarenheter blir en värdefull kunskapsbank och ger möjlighet till utveckling för både dig som individ och din verksamhet. Läs mer och anmäl dig till Entreprenörsnätverket 19/11. Länk till annan webbplats.

December

Coworking

Tid: tisdag 3 december klockan 8.00–12.00
Plats: Näringslivsenheten, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

I Näringslivsenhetens lokaler har vi en coworking-yta där vi tillsammans formar en plats där oväntade möten uppstår och nya möjligheter tar form. Att sitta i vår coworking ger dig möjlighet att bredda ditt nätverk och att få sitta tillsammans med andra utan att hyra ett eget kontor. En mötesplats för entreprenörskap, kreativitet och nya möjligheter i Eksjö. Läs mer och anmäl dig till Coworking 3/12. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Näringslivsenheten

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

Sidan senast uppdaterad:

Kalendarium från näringslivsenheten i Eksjö kommun

Aktiviteter och evenemang som arrangeras eller samarrageras av kommunens näringslivsenhet.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.