Välkommen till Eksjö kommun

Bild på utegym i Eksjö

Utegymmet i Mariannelund

LYSSNA

Utegym

Utegym med olika träningsredskap finns i både Mariannelund och Eksjö. Där kan du träna själv eller i grupp. Det kostar inget och du samsas om redskapen med andra. Utegymmen ligger fint med både natur och andra möjligheter till idrott i närheten.

Utegym vid Slättvallen i Mariannelund

I anslutning till starten för motionsspåret vid Slättvallens IP ligger utegymmet i Mariannelund. Utegymmet är i träkonstruktion och omfattar de flesta redskapen för att träna hela din kropp. Underlaget är grus och gymmet omgivs av träd. Orienteringsklubben Hässleby SOK ansvarar för skötsel och drift.

Två utegym vid Arenaområdet i Eksjö

På Arenaområdet i Eksjö, bakom ishallen mot sjön Hunsnäsen, ligger ett nyanlagt (2023) utegym. Detta gym är tillverkat i trä och är ett klassiskt stockgym. Vid varje station finns skyltar med instruktioner. Här kan du träna hela kroppen och det finns oftast flera olika vikter att välja mellan. Underlaget är grus, vilket smälter in fint i omgivningen.

På Arenaområdet i Eksjö, mellan Prästängsskolan och ishallen, ligger ett mindre utegym. Detta gym är tillverkat i pulverlackad stål och innehåller träningsstationer för att träna hela kroppen. Underlaget är sviktpads, vilket gör det mjukt och behagligt att träna på.

Eksjö kommun ansvarar för skötsel och drift av båda utegymmen vid Arenaområdet.

Kontakt

Fritidsavdelningen

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

fritid@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Utegym i Eksjö kommun

Utegym med olika träningsredskap finns i både Mariannelund och Eksjö. Utegymmen ligger fint med både natur och andra möjligheter till idrott i närheten.

lat: 57.61704 lng: 15.592378$Utegym Slättvallen Mariannelund#lat: 57.667318 lng: 14.981312$Utegym i stål Arenområdet Eksjö#lat: 57.668162 Ing: 14.980032$Utegym i trä Arenaområdet Eksjö#

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.