Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Samlingslokaler

En förening som äger och/eller ansvarar för driften av en allmän samlingslokal kan få kommunalt driftstöd. På denna sida finns information om de samlingslokaler som får bidrag från Eksjö kommun. Dessa lokaler hyrs ut för olika ändamål, till exempel till kurser, möten eller privata tillställningar. För bokningar eller förfrågan om priser, kontakta respektive förening.

Allégården, Kråkshult

Allégården finns precis intill Kråkshults kyrka i mitten av den vackra allén. Lokalen går att hyra för fester, föreläsningar eller andra evenemang. Allégården är anpassad för funktionshindrade. På nedervåningen finns det ett större samlingsrum och ett mindre rum, och på övervåningen finns ett stort rum. Det finns tillgång till kök med diskmaskin och porslin för cirka 70–80 personer.

Allégården sköts av och bokas via Kråkshults hembygdsförening. Länk till annan webbplats.

Bygdegården, Bellö

Bygdegården i Bellö är ett gammalt missionshus som byggdes om till bygdegård och invigdes 17 juni 1995. Bygdegården är en samlingspunkt i Bellö och här anordnas det årligen flera evenemang. I anslutning till bygdegården ligger Fornminnesparken.

Bygdegården har en rymlig foajé, ett modernt och välutrustat kök med service för kaffe och matservering. Stora salen rymmer 80 sittande. Lilla salen är lämplig för mindre sammankomster. På andra våningen finns studierum med tv och luftgevärsbana. Hela bygdegården rymmer 150 personer och är anpassad för funktionshindrade. Gården är lämplig att hyra för fester, bröllop, utställningar, läger, möten och kurser.

Bygdegården sköts om av och bokas via Bellö samhällsförening. Länk till annan webbplats.

Bygdegården, Ingatorp

Bygdegården i Ingatorp finns för uthyrning till bröllop, föreläsningar, föreningsmöten och fester med mera. Bygdegården rymmer en festlokal för 200 personer, en sammanträdeslokal för 20 personer och en scen. Det finns ett fullutrustat kök med dubbla spisar, kaffebryggare, snabbdiskmaskin, kyl/sval och frys. I lokalen finns även hörselslinga och ljud- och högtalaranläggning. Entréer och toaletter är anpassade för funktionshindrade.

I PDF-filen finns prisuppgifter, kontaktperson och mer information om gården:

Folkets Hus, Bruzaholm

I Folkets Hus i Bruzaholm finns det olika salar, ett nyrenoverat kök med stora arbetsytor och två spisar, studierum och bibliotek. Här finns det utrymme för både små och stora arrangemang.

Folkets Hus i Bruzaholm kan bokas på Bruzaholms samhällsförenings webbplats. Länk till annan webbplats.

Folkets Hus, Mariannelund

I Folkets hus i Mariannelund finns det två större salar. A-salen är cirka 150 kvadratmeter stor exklusive en scen på 45 kvadratmeter. B-salen är cirka 50 kvadratmeter stor. Totalt får det vistas 250 personer i lokalen. Köket är utrustat med snabbdiskmaskin, spis, mikro, automatisk kaffebryggare samt glas och porslin. Lokalen är anpassad för funktionshindrade.

Folkets Hus i Mariannelund sköts om av och bokas via Mariannelunds samhällsförening. Lokalerna kan även bokas via Emilkraften.

Krusagården, Eksjö

Krusagården ligger mitt i Eksjös gamla trästad och har anor från 1600-talet. Idag drivs Krusagården av en förening med mål att hålla den gamla gården öppen för allmänheten. Du kan hyra hela eller delar av Krusagården för privata fester eller för konferenser. Det finns overhead, trådlöst bredband samt grupprum. Stora salen tar cirka 50 personer men det går att duka upp till cirka 60 personer med hjälp av extrabord. Lokalen ligger en trappa upp och är anpassad för funktionshindrade med hjälpa av stolhiss.

Krusagården sköts om av och bokas via föreningen Krusagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild på Krusagården i Eksjö

Tallgården, Hjältevad

Tallgården har två salar, en stor och en mindre. Stora salen tar in cirka 75 personer. I den mindre salen finns konferensmöbler. Tallgården har kök med kyl och frys, snabbdiskmaskin och är fullutrustat med glas, porslin och bestick. Lokalen är anpassad för funktionshindrade. Lokalerna är lämpliga för privata fester, sammanträden, kurser, studiecirklar med mera.

Tallgården sköts om av och bokas via Hjältevads samhällsförening. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Samlingslokaler i Eksjö kommun

En förening som äger och/eller ansvarar för driften av en allmän samlingslokal kan få kommunalt driftstöd. På denna sida finns information om de samlingslokaler som får bidrag från Eksjö kommun. Samlingslokalerna hyrs ut för olika ändamål, till exempel till kurser, möten eller privata tillställningar.

lat: 57.643310 lng: 15.270118$Folketshusbruzaholm#lat: 57.574637 lng: 15.327461$Bellöbygdegård#lat: 57.546560 lng: 15.429064$AllegårdenKråkshult#lat: 57.640070 lng: 15.406086$Ingatorpbygdegård#lat: 57.615887 lng: 15.570221$FolketshusMariannelund#lat: 57.669155 lng: 14.969300$KrusagårdenEksjö#lat: 57.625484 lng: 15.341537$TallgårdenHjältevad

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.