Välkommen till Eksjö kommun

Kvinna på promenad i skogen.
LYSSNA

Hälsocenter

På hälsocenter kan du få coachning och stöd när du vill förändra dina levnadsvanor. Här arrangeras också gruppaktiviteter som ger social gemenskap. Fokus är att hela du ska må bra, både idag och i framtiden.

Hälsocenter arbetar med friskvård och hälsa och erbjuder coachande samtal till dig som vill göra en livsstilsförändring, för att du ska bli motiverad och välja sunda levnadsvanor. Det kan handla om att förbättra matvanor, komma igång med din träning eller hitta en bra balans mellan aktivitet och vila. Du kan också delta i olika gruppaktiviteter som ger social gemenskap.

Hälsocenter är tillgänglig för vuxna invånare i Eksjö kommun och coachningen är kostnadsfri.

Hälsocenter drivs i samverkan mellan Eksjö kommun, Region Jönköpings län, vårdcentraler Bra liv, föreningsliv och civilsamhälle. Du kan bli rekommenderad att gå till hälsocoach via vårdpersonal, till exempel genom fysisk aktivitet på recept (FAR), eller själv kontakta hälsocoachen. På hälsocenter är du inskriven i sex månader, under den tiden får du möjlighet att genom samtal, rådgivning och fysisk aktivitet skapa sundare vanor.

Träning på utegym

Är du klient på hälsocenter eller har fått fysisk aktivitet på recept och vill börja träna utomhus på det nya gymmet på Storegårdsområdet i Eksjö, är du välkommen på måndagar klockan 10.00 i vår med start från och med den 25 mars.

Du tränar efter din egen förmåga och det är kostnadsfritt att delta. Kläder efter väder är det som gäller. Du anmäler ditt deltagande till halsocenter@eksjo.se

Kurs – hälsosammare matvanor

Vill du få hälsosammare matvanor?

Hälsocenter erbjuder en kurs där du kan lära dig mer om hälsosammare matvanor. Du får stöd i att hitta ditt sätt.

Kursen består av fyra gruppträffar och ger dig:

 • Konkreta tips och råd om vad du kan göra för att få hälsosammare
  matvanor.
 • Praktiska verktyg och hemuppgifter som hjälper dig att hitta nya
  matvanor.

Ny kurs startar tisdagen den 5 mars

Anmälan sker till halsocenter@eksjo.se senast den 26 februari.
Begränsat antal platser. Vi serverar frukt och kaffe.

Datum för alla tillfällen är:

 • 5 mars
 • 12 mars
 • 19 mars
 • 26 mars

Promenadgrupp

Vill du ut och röra på dig och vill ha nån att gå med?

Fler tillfällen kommer våren 2024.

Sömnskola

Tillsammans med arbetsterapeut Jessica kommer hälsocenter nu starta upp en sömnskola på vårdcentralen. Kursen kommer att ske vid två tillfällen där första delen handlar om fakta om sömn, faktorer som påverkar sömnen med mera. Andra tillfället kommer handla om sömnhygien, vad du själv kan göra för att få en bättre sömn utan läkemedel.

 • Del 1, 4 mars klockan 13.00—14.30 på Kvarnarps vårdcentral.
 • Del 2, 11 mars klockan 13.00—14.30 på Kvarnarps vårdcentral.

Anmälan sker till halsocenter@eksjo.se

Kontakt

Hälsocenter

Besök:

Snickaregatan 11, 57532 Eksjö

Post:

Eksjö kommun, hälsocenter, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-361 03

 TILLBAKA

Sidan senast uppdaterad:

Hälsocenter

På hälsocenter kan du få coachning och stöd när du vill förändra dina levnadsvanor. Här arrangeras också gruppaktiviteter som ger social gemenskap. Fokus är att hela du ska må bra, både idag och i framtiden.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.