Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Odling som pedagogiskt verktyg

Odling som pedagogiskt verktyg drevs som ett projekt i tre förskolor under 2023. Från och med 2024 ska erfarenheterna införlivas i den ordinarie verksamheten, som stöd för pedagogerna finns bland annat en odlingskalender.

Syftet med odling som pedagogiskt verktyg är att öka medvetenheten om varifrån maten kommer, uppmuntra till odlingsintresse och visa på hur ett hållbart samspel mellan natur och människa kan fungera.

Barnen får bland annat lära sig om:

  • Hur grönsaker odlas.
  • Hur vi får jorden att må bra.
  • Hur vi får insekter att trivas.
  • Hur fröer blir till.

Kontakt

Sara Bergqvist

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

sara.bergqvist@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Odling som pedagogiskt verktyg

Odling som pedagogiskt verktyg drevs som ett projekt i tre förskolor under 2023. Från och med 2024 ska erfarenheterna införlivas i den ordinarie verksamheten. Syftet är att öka medvetenheten om varifrån maten kommer, uppmuntra till odlingsintresse och visa på hur ett hållbart samspel mellan natur och människa kan fungera.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.