Föreningslivet i Eksjö kommun

Eksjö kommun har ett rikt och aktivt föreningsliv med närmare 300 föreningar inom olika områden. Välj själv vilken typ av förening du vill engagera dig i.

I Eksjö kommun finns många olika typer av föreningar. Till exempel djur- och naturföreningar, försvars- och hjälporganisationer, hembygds- och samhällsföreningar, studieförbund, religiösa föreningar, kulturföreningar och idrottsföreningar.

Årligen står föreningarna för många stora arrangemang i kommunen, till exempel Ränneslättsturen på mountainbike, Stadsloppet med löpning, Ränneslättsloppet i motocross, Skedhultsdagen och Eksjö kulturfestival.

I föreningsregistret kan du söka efter aktiva föreningar. På webbplatsen finns även information till dig som vill bilda en förening, söka föreningsbidrag eller vill veta mer om lotterier.

Idrottsskolor

Eksjö Idrottsskola

Föreningen Eksjö Idrottsskola bildades 1986. Föreningen vänder sig till alla barn som bor i Eksjö, Hult, Höreda och Ydre och börjar årskurs två i grundskolan. Under ett år får barnen möjlighet att prova på olika aktiviteter och idrotter. Målsättningen är att ge barnen bred information om olika idrotter och framhäva lekens och glädjens betydelse utan prestationskrav.

Webbplats: www.eksjoidrottsskola.selänk till annan webbplats

Mariannelunds Idrottsskola

Föreningen Mariannelunds idrottsskola bildades 1986. Föreningen vänder sig till alla barn som börjar årskurs två och tre på Furulundsskolan och Ingatorpsskolan. Under ett år får barnen möjlighet att prova på olika aktiviteter och idrotter. Målsättningen är att ge barnen bred information om olika idrotter och framhäva lekens och glädjens betydelse utan prestationskrav.

Kontaktperson: Jana Anckarman
Telefon: 0496-106 55
E-post: jana.anckarman@hotmail.com

Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset finns för att uppmuntra en välförtjänt ungdomsledare. Ungdomsledaren ska delta i det ideella föreningslivet i Eksjö kommun. Det som belönas kan vara mångårigt ungdomsledarskap, nytänkande, insatser för socialt svaga grupper, förmåga att stimulera och engagera. Lämna förslag på kandidater och läs om tidigare vinnare av ungdomsledarpriset.

Kontakt

Fritidsavdelningen

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

fritid@eksjo.se

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 19 augusti 2019

Föreningslivet i Eksjö kommun

Eksjö kommun har ett rikt och aktivt föreningsliv med närmare 300 föreningar inom olika områden. Välj själv vilken typ av förening du vill engagera dig i.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–14.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.

Gå till toppen