Välkommen till Eksjö kommun

Sju personer samlar sina händer tillsammans i mitten.
LYSSNA

Samverkan skola – näringsliv

Kompetensförsörjningen börjar tidigare än du tror! Genom studiebesök, praktikperioder och ett gott samarbete mellan skolans olika stadier och näringslivet skapar vi möjligheter för en god kompetensförsörjning på sikt.

Pågående aktiviteter

 • PRAO Årskurs 6, 8 och 9. Kontakta grundskolans studie- och yrkesvägledare för mer information.
 • Industrinatten – goes daytime – Alla elever i årskurs 8 inspireras och besöker ett industriföretag. Läs mer om Industrinatten Länk till annan webbplats.. Vill ditt företag delta? Kontakta Sara Ejeby, sara.ejeby@eksjo.se
 • Vårdtemadag – Alla elever i årskurs 8 inspireras och besöker en vårdarbetsplats.
 • Jobb & framtid – mässan mitt i Småland – gymnasieelever från Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda besöker mässan tillsammans med allmänheten där näringslivet och utbildningsanordnare ställer ut. Läs mer om Jobb & framtid Länk till annan webbplats..
 • Företagsbesök – Kommunen genomför studiebesök i olika former. Vill du få besök på din arbetsplats av elever, pedagoger eller studie- och yrkesvägledare? Kontakta Sara Ejeby, sara.ejeby@eksjo.se så lotsas du till rätt målgrupp.
 • APL – arbetsplatsförlagt lärande, innebär att hela eller delar av kurser i gymnasieskolan, anpassade gymnasieskolan eller komvux genomförs på en eller flera arbetsplatser. APL ska ingå i alla yrkesprogram i gymnasieskolan och alla nationella program i anpassade gymnasieskolan.

Skolformer

Eksjö kommun driver idag dessa skolformer:

 • förskola
 • grundskola
 • anpassad grundskola
 • anpassad gymnasieskola
 • gymnasieskola
 • komvux
 • yrkeshögskola

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

En studie- och yrkesvägledare träffar individer, unga och äldre, för att vägleda till rätt utbildning eller rätt yrke. I kommunen finns en framtagen SYV-plan som gäller för alla elever i grundskolan och gymnasiet. I den finns uppdraget att ha kontakt med det lokala näringslivet. Kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare för mer information eller om du har frågor.

Grundskolan:
Jenny Söderström, telefon: 0381-364 75, e-post: jenny.soderstrom@eksjo.se

Gymnasieskolan:
Sara Wärnbring, telefon: 0381-363 69, e-post: sara.warnbring@eksjo.se
Helen Ax, telefon: 0381-423 91, e-post: helen.ax@eksjo.se
Frida Hagström, telefon: 0381- 364 38, e-post: frida.hagstrom@eksjo.se

Komvux:
Kerstin Blomberg, telefon: 0381-363 64, e-post: kerstin.blomberg@eksjo.se
Ansvarig för gymnasiekurser samt yrkesutbildningen vård och omsorg.

Per Halldin, telefon: 0381-363 74, e-post: per.halldin@eksjo.se
Ansvarig för SFI och kurser på grundläggande nivå, samt yrkesutbildningar inom barn och fritid, industriellt husbyggande, industriteknik och yrkesförare.

Kontakt

Näringslivsenheten

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-368 25

Sidan senast uppdaterad:

Samverkan skola och näringsliv - Eksjö kommun

Kompetensförsörjningen börjar tidigare än du tror! Genom studiebesök, praktikperioder och ett gott samarbete mellan skolans olika stadier och näringslivet skapar vi möjligheter för en god kompetensförsörjning på sikt.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.