Information, nyheter och nyhetsbrev för företagare

Här finns information och nyheter för dig som företagare om aktuella händelser som näringslivsenheten genomfört och om ändringar i lag och lokala föreskrifter. Du kan också anmäla dig till nyhetsbrevet för att få nyheterna till din mejl.

Nyhetsbrev

Eksjö kommun har tillsammans med Eksjö.nu ett nyhetsbrev för dig som företagare. Där informeras du om aktuella händelser, nyheter, ändringar i lag och lokala föreskrifter, samt annan relevant information för dig som företagare. Vill du veta mer om kommande aktiviteter, se näringslivsenhetens kalendarium.

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Anar du att ditt nyhetsbrev hamnar i din skräppost eller inte kommer fram, vänligen meddela näringslivsenheten.

Information och nyheter från näringslivsenheten

Aktuellt:

Jobb och framtid, mässan mitt i Småland 16 mars – boka monterplats senast 27 januari 2023

Nu kan du boka monterplats för ditt företag/organisation till Jobb & framtid – mässan mitt i Småland 2023!
Möt dagens och morgondagens jobbsökande och framtida studenter. Här finns plats för intressanta möten och inspirerande föreläsningar.

Mässan är en gemensam satsning mellan kommuner och näringsliv i Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Tillsammans stärker vi höglandets attraktionskraft och bidrar till att klara de rekryteringsbehov och utmaningar som finns nu och framåt.

När: Torsdag den 16 mars, klockan 9.00–16.00
Var: Hasses Sportcenter, Vetlanda.

Läs mer om mässan och anmäl ditt företag:

Astrid Lindgrens hembygd öppnar nu upp för ansökningar gällande Leader-checkar.

I potten ligger 800 000 kronor som ska fördelas till runt 20 olika projekt. Leader-checkar beviljas inom dessa två områden:

Entreprenörskap leadercheckar riktade till små och medelstora företag på landsbygden för lokal produkt- och tjänsteutveckling.

Attraktiv landsbygd leadercheckar riktade till föreningar och organisationer som, via olika initiativ, främjar landsbygdsutveckling i Astrid Lindgrens Hembygd.

Ansökningstiden pågår fram till och med 1 februari 2023.

För mer information: Utlysning av Leader-checkar – Astrid Lindgrens Hembygd Länk till annan webbplats.

Vindkraftverk – Affärsmöjligheter för företag i kommunen

Vattenfall planerar en byggnation av upp emot 23 vindkraftverk nordväst om Bruzaholm. Detta kommer att kunna generera stora affärsmöjligheter för både små och stora företag i Eksjö kommun.

Vattenfall bedömer att vindkraftparkens byggande kan engagera cirka 150 företag i ett hundratal olika branscher och de ser gärna att lokala företagare engageras i såväl bygg- som driftsfas. För företagen i Eksjö kommun kan detta erbjuda affärsmöjligheter då det blir stort behov av olika typer av produkter och tjänster för gräv, transport, materiel, kost och logi med mera. De som arbetar kommer även behöva saker att göra på fritiden.

Upphandling av tjänster och produkter för uppemot 200 årsanställningar, görs under 2022. Det betyder att du som företagare behöver lägga in dina erbjudanden snarast! Upphandling av tjänster och produkter för uppemot 200 årsanställningar, görs löpande.

Hjälpsida

Länk till leverantörsdatabas - affärsportal (vindkraftcentrum) Länk till annan webbplats.

Det är viktigt att du fullföljer alla tre steg som beskrivs på hjälpsidan för att bli synlig i detta projekt och att du beskriver dina produkter och tjänster som erbjudanden! Här hittar du guider, FAQ:s och support för Vindkraftcentrums affärsportal. Länk till annan webbplats.

Kommunens näringslivsenhet kan hjälpa dig.

alternative power produced by the wind and air

Vill du veta mer om kommande aktiviteter, se ävennäringslivsenhetens kalendarium

Detta har hänt:

Bilder från Hållbarhetskonferens, 28 november 2022

Näringslivsenheten bjöd in till CSR Smålands konferens med temat cirkularitet. Föreläsningarna genomfördes digitalt från Elmia. Omkring 15 deltog i Eksjös hubb, med representanter från några av kommunens största bolag såväl som några mindre företag. Kommunens hållbarhetsstrateg, Sara Bergqvist, deltog och ledde deltagarna i Eksjö i efterföljande samtal och diskussioner.

Bild på personer som följer en föreläsning via tv.
Skärmbild från en föreläsning om cirkularitet.

Information från Cityindex, 9 november 2022

Eksjö stadskärna återhämtar sig efter pandemin

Näringslivsenheten bjöd på frukost på Stadshotellet den 9 november där ett är stort antal fastighetsägare såväl som handlare deltog när Cityindex presente­rades. Politiker och kommunala tjänstemän var också representerade.

Under 2021 ökade Eksjös stadskärna sin totala omsättning med 4 procent. Bäst gick det för Eksjös kommersiella service 22,6 procent. Det visar årets rapport Cityindex, ett samarbete mellan Fastighetsägarna och HUI Research. Kommersiell service består av flera olika typer av aktörer, exempelvis frisörer, skönhetssalonger, gym, skräddare.

Nästan samtliga branscher i Eksjö stadskärna återhämtade sig efter pandemiåret 2021 och ökade sin omsättning, förutom kläd- och skohandel som backar. Eksjös hotell och restaurangnäring ökade sin totala omsättning med 11,9 procent. Både kommersiell service och hotell och restaurang ökar mycket mer än snittet i småstäder och visar att Eksjö har rätt mix för att vara attraktiv.

– Det är spännande att se är att Eksjös omsättningsutvecklingar visar att vi kommer tillbaka till stadskärnan efter pandemiåren och att stadskärnan och att Eksjö har ett utbud som lockar besökare både turister och kommuninvånare. Den totala handelsbalansen i Eksjö kommun har ju under många år legat stabilt över tid, det bekräftar ju bilden av rätt utbud för Eksjö, säger Elin Rickardsson, näringspolitiskt ansvarig, Fastighetsägarna.

Lärdomar från Cityindex som jämför 107 stadskärnor ser att det unika och identitetsskapande kommer ta en allt större plats. Därför blir kunskap om stadens besökare, invånare och arbetande alltmer relevant. Vad vi vill, värdesätter och konsumerar kommer att ange riktningen för framtidens stadskärnor. Städer är i ständig förändring, det är en förutsättning för dess överlevnad. Men idag sker förändringarna allt fortare och förmågan till omställning, flexibilitet, lyhördhet och innovation blir avgörande. Cityindex visar hur viktig branschbredden är för en orts utveckling i stadskärnan.

Information från energifrukosten, 4 november 2022

Näringslivsenheten bjöd på energifrukost den 4 november där vi tillsammans med Region Energikontor Norra Småland och Eksjö Energi fick en tydlig bild av det rådande läget vad gäller elkostnader, tillsammans med konkreta förslag på hur du som mindre företag kan minska dem.

Det var mycket intressanta föredrag som efteråt landade i dialoger med närvarande företag och deras representanter. Ett förslag som vi i Näringslivsenheten tar med oss är att man gärna ser en grupp av företag i blandade branscher som kan mötas löpande i dessa frågor.

Ingela Gustavsson från Energikontoret Norra Småland menar att dessa frågor är de mest viktiga för den enskilde näringsidkaren just nu. ”Vi är mycket ute på plats hos företagen och ger råd om hur de kan minska sin energiförbrukning. Ibland är det enkla saker som går att förändra och ibland inte. Men det finns alltid något man kan göra”.

Bildspel Energikontoret Norra Småland  Pdf, 1 MB.
Bildspel Eksjö energi Pdf, 1 MB.

Kontakt

Näringslivsenheten

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

Fax:

0381-166 00

Sidan senast uppdaterad:

Information, nyheter och nyhetsbrev för företagare i Eksjö kommun

Här finns nyheter för dig som företagare om aktuella händelser i kommunen och om ändringar i lag och lokala föreskrifter. Du kan också anmäla dig till nyhetsbrevet för att få nyheterna till din mejl.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.