LYSSNA

Evenemang

I Eksjö kommun arrangeras årligen många olika evenemang och aktiviteter för invånare och besökare.

Både kommunala verksamheter, som till exempel Olsbergs Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Eksjö museum och Eksjö stadsbibliotek, samt andra organisationer och ideella föreningar står bakom de olika evenemangen och aktiviteterna.

I evenemangskalendern på vår webbplats finns evenemang och aktiviteter samlade som främst riktar sig till invånarna i Eksjö kommun.

Större kommunala evenemang:

Eksjö Julmarknad

Landets mest stämningsfulla julmarknad utspelar sig traditionsenligt mitt i den unika trästaden Eksjö. Här förflyttas du till en marknadsdag för 100 år sedan. Känn doften av glögg och stöpta ljus, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas. Julmarknadens hantverkare visar och säljer enriskransar, halmslöjd, keramik, silversmide, stöpta ljus, stickat, vävt, tovat och mycket mer. Vid julmarknaden finns också ett stort utbud av julens godsaker: marsipan, bröd, rökt fisk och korv, pastejer, ostkaka, marmelader, choklad med mera. Missa inte gycklarna som drar runt och förgyller stämningen! Julmarknaden avslutas med en festlig eldshow vid Norra Åbron.

Eksjö Julmarknad arrangeras årligen den andra helgen i december. Arrangör är Eksjö kommun i samarbete med Eksjö cykelklubb, Eksjö Södra IK, Eksjö SOK och Eksjö handel. Läs mer om Eksjö Julmarknad.

Eksjö kulturfestival

Med en ambition att belysa kulturen i hela kommunen arrangeras Eksjö kulturfestival. Under festivalen har du möjlighet att ta del av många olika evenemang och aktiviteter som arrangeras av Eksjö kommun samt andra organisationer och kulturföreningar.

Eksjö kulturfestival arrangeras årligen i månadsskiftet oktober/november. Arrangör är Eksjö kommun i samarbete med aktuella medverkande.

Läs mer om Eksjö kulturfestival.

Musik på Museigården

Under ett antal kvällar varje sommar förvandlas Museigården i Eksjö till en festplats full med musik och glädje. Här ljuder musik av hög kvalité i alla dess former, soloartister och stora grupper. Kom och njut av sköna toner i en vacker miljö. Arrangör är Eksjö kommun.

Aktuella artister på Musik på Museigården publiceras i evenemangskalendern.

Nationaldagsfirande

Den 6 juni varje år firas traditionsenligt Sveriges Nationaldag. Arrangör är Eksjö kommun i samarbete med medverkande föreningar och studieförbund.

Aktuellt program för nationaldagsfirandet publiceras i evenemangskalendern.

Möt din kommun

Möt din kommun arrangeras årligen i centrala Eksjö och i Mariannelund. Under Möt din kommun finns Eksjö Energi, Eksjöbostäder och flera av kommunens verksamheter på plats. Bolagen och verksamheterna berättar om vad som är på gång i kommunen och svarar på frågor.

Aktuellt program för Möt din kommun publiceras i evenemangskalendern.

Blåsljusdagen

Under Blåljusdagen har du möjlighet att träffa personal och fordon från räddningstjänst, polis och ambulans, samt möjlighet att åka brandbil, skylift och spruta med brandslang.

Blåljusdagen arrangeras årligen i maj. Arrangör är räddningstjänsten vid Eksjö kommun.

Aktuellt program för Blåljusdagen publiceras i evenemangskalendern.

Jobb & framtid – Mässan mitt i Småland

Jobb & framtid – Mässan mitt i Småland arrangeras årligen av Eksjö kommun, Vetlanda kommun och Sävsjö kommun i samarbete med kommunernas näringslivsbolag och Arbetsförmedlingen. Jobb & framtid är en mötesplats för arbetsgivare, utbildningsanordnare, studerande och arbetssökande. Mässan roterar mellan de tre kommunerna och den första hölls i Vetlanda den 23 januari 2020.

Mer information om mässan finns på jobbochframtid.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

Sidan senast uppdaterad:

Evenemang i Eksjö kommun

I Eksjö kommun arrangeras årligen många olika evenemang och aktiviteter för invånare och besökare.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.