Välkommen till Eksjö kommun

Plastlåda som innehåller vatten och matvaror  som passar att ha i en krislåda.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

LYSSNA

Har du förberett dig för om krisen kommer?

Beredskapsveckan har i år temat "Sätt igång!". Det är dags att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa dig en god egenberedskap, så att du klarar dig en vecka utan samhällets stöd vid kriser och krig. Under föreläsningen "För din säkerhet" får du tips.

Beredskapsveckan, som pågår årligen vecka 39, är ett initiativ av MSB med syftet att få fler att förbereda sig för en eventuell kris. Rekommendationen är att du ska ha en egenberedskap för att klara dig utan samhällets hjälp i en vecka. Årets tema är ”Sätt igång!”.

Föreläsningen "För din säkerhet!" ger dig kunskap

Under föreläsningen "För din säkerhet!" får du grundläggande kunskaper om var du hittar information och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Föreläsningen är gratis och hålls av Försvarsutbildarna i samarbete med Eksjö kommun.

Datum: Tisdag 24 september
Tid: Klockan 18–20
Plats: Olsbergs Arena, konferensrum på källarplan

Du anmäler dig via Försvarsutbildarnas webbplats senast 23 september. Föreläsningen riktar sig till dig som är 16 år och äldre.

Temat "Sätt igång"

Temat "Sätt i gång" är en uppmaning till att stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar. Det är öppet formulerat så att det går att sätta i gång med det du ser som mest angeläget. Du är en del av Sveriges beredskap – vad vill du sätta i gång med?

Mer om Beredskapsveckan

Beredskapsveckan startade 2017 på initiativ av MSB, med syftet att få fler privatpersoner att förbereda sig för en eventuell kris. Beredskapsveckan leds av MSB och genomförs främst av kommuner, länsstyrelser och frivilligorganisationer.

Nyheten publicerad: 16 september 2024

Kontakt

Diana Johansson, säkerhetssamordnare Eksjö kommun

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

 TILLBAKA

Förbered dig för om krisen kommer

Beredskapsveckan har i år temat Sätt igång!. Det är dags att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa dig en god egenberedskap. Under föreläsningen "För din säkerhet" får du tips. Välkommen 24 september klockan 18 till Olsbergs Arena i Eksjö.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.