Välkommen till Eksjö kommun

Byggnad på regementsområdet.
LYSSNA

Ytterligare delägare sökes till Itolv AB

Bolaget Itolv AB bildades 1995 och är i dag ett av kommunens större privata fastighets­­bolag. Bolaget delägs av Eksjö kommun (genom Eksjö Stadshus AB) och Peab, som nu söker ytterligare en delägare till bolaget.

Bolaget Itolv AB bildades 1995 i syfte att omvandla det nedlagda regements­området till kommersiella lokaler. Genom åren har bolaget successivt växt till att i dag vara ett av kommunens större privata fastighetsbolag. Stora delar av intäkterna kommer från hyresgäster inom kommun, region och stat. Utöver regements­området äger bolaget i dag även Nannylund, Eksjös nya stadsdel som är under utveckling. Totalt har bolaget även cirka hundra bostäder på de två områdena.

Initiativtagare och grundare av bolaget var en privatperson tillsammans med Peab och Eksjö kommun. Den förstnämnda ägaren är i dag utköpt ur bolaget med anledning av pension. Peab och Eksjö kommuns ambition är att även fortsättningsvis ha tre delägare för bolaget och söker därför nu en ny delägare.

–Vi har varit tre delägare i Itolv under alla år. Vår tredje delägare har valt att gå i pension, så nu söker vi en ny delägare som kan vara med och fortsätta utveckla Itolv AB och Eksjö, säger Kristina Carlo, ordförande Itolv AB.

Nyheten publicerad: 30 januari 2024

Kontakt

Kristina Carlo, ordförande Itolv AB
Telefon:
070-694 84 63
E-post:
kristina.carlo@eksjo.se

Sebastian Hörlin, ordförande Eksjö Stadshus AB
Telefon:
0381-360 03
E-post:
sebastian.horlin@eksjo.se

 TILLBAKA

Ytterligare delägare sökes till Itolv AB

Bolaget Itolv AB bildades 1995 och är i dag ett av kommunens större privata fastighetsbolag. Bolaget delägs av Eksjö kommun (genom Eksjö Stadshus AB) och Peab, som nu söker ytterligare en delägare till bolaget.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.