Välkommen till Eksjö kommun

Rastplats med utsikt över vattnet vid Klinten.
LYSSNA

Sex miljoner till upp­rustning av Smålands­leden

Region Jönköpings län har beviljats drygt sex miljoner i stöd för en investering i Smålands­leden. Medel kommer från EU:s landsbygds­program via Tillväxt­verket som hanterar stödet. Projektet innefattar investeringar i Eksjö kommun.

Initiativet kommer från länets kommuner och varje kommun har pekat ut sina specifika behov. Region Jönköpings län är samordnare för arbetet med Smålandsleden medan det är länets kommuner som står för de lokala insatserna.

Investeringen är tänkt att främja turismen och ge goda förutsättningar för entreprenörer längs med leden att nyttja den i sin marknadsföring och produktutveckling. Det beviljade stödet ska gå till förbättrad märkning, nya ledentréer, informationsskyltar, vindskydd, grillplatser, bänkar, toaletter och spänger.

– Det är jätteroligt att vi fått den här möjligheten i länet och vi får senare se hur mycket som kommer just Eksjö kommun till del. Vi planerar att satsa på märkning, skyltar och ledentréer där vi bedömer att det finns behov. Vi kommer också att satsa på att lägga nya spänger i en mosse utanför Ingatorp för att göra den delen av Smålandsleden mer lättillgänglig, säger Ulrika Skäär, fritidschef Eksjö kommun.

Om Smålandsleden och Höglandsleden

Smålandsleden sträcker sig genom länets alla tretton kommuner och är sammantaget 90 mil lång. Höglandsleden är en del av Smålandsleden och består av fyra delar varav två delvis går genom Eksjö kommun. Leden passerar många fina utsikter som ligger i höglandsterräng, till exempel Paradisområdet, Klinten, Hässleåsa damm, Hästberget, Valbacken, Uvberget, Stubbaberg, Skuruhatt och Hästemålen.

Medel kommer från EU:s landsbygds­program via Tillväxt­verket som hanterar stödet. Projektet pågår under ett år och ska vara klart 28 februari 2025.

Logotyp Europeiska jordbruksfonden

Nyheten publicerad: 13 februari 2024

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

 TILLBAKA

Sex miljoner till upp­rustning av Smålands­leden

Region Jönköpings län har beviljats drygt sex miljoner i stöd för en investering i Smålands­leden. Projektet innefattar investeringar i Eksjö kommun.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.